Merele si refluxul gastroesofagian: functioneaza?

Un mar pe zi poate tine medicul departe, dar tine si refluxul gastric departe? Merele sunt o sursa buna de calciu, magneziu si potasiu. Se crede ca aceste minerale alcalinizante pot ajuta la ameliorarea simptomelor de reflux gastroesofagian.

Refluxul gastroesofagian apare atunci cand acidul din stomac se ridica in esofag. Unii spun ca consumul unui mar dupa masa sau inainte de culcare poate ajuta la neutralizarea acestui acid prin crearea unui mediu alcalin in stomac. Se crede ca merele dulci functioneaza mai bine decat soiurile acre.

Merele contin cantitati mari de fibre solubile cunoscute sub numele de pectina. Pectina poate impiedica acumularea unui tip de colesterol in peretii arteriali. Acest lucru va poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

Pectina mai poate:

  • ajuta la eliminarea toxinelor daunatoare din organism
  • micsora sau previne calculii biliari
  • intarzie absorbtia glucozei la persoanele cu diabet

Flavonoidele antioxidante gasite in mere pot limita sau preveni oxidarea cauzata de radicalii liberi. Acest lucru poate preveni aparitia viitoarelor daune celulare.

Merele contin si polifenoli, care sunt substante biochimice antioxidante. S-a demonstrat ca polifenolii reduc riscul de cancer si boli de inima.

Acidul ursolic care se gaseste in cojile de mar este cunoscut si pentru proprietatile sale vindecatoare. Se spune ca are un rol in pierderea grasimilor si in economisirea muschilor. Acidul ursolic nu a fost inca studiat la oameni, desi studiile pe animale sunt promitatoare.

Desi multi oameni raporteaza succes in tratarea refluxului gastroesofagian cu mere, nu exista dovezi stiintifice care sa sustina aceste afirmatii. Majoritatea oamenilor pot manca mere rosii fara a avea efecte secundare, asa ca nu este rau sa le adaugati in dieta zilnica. O portie tipica este un mar mediu sau aproximativ o cana de mere tocate.

Desi merele sunt in general sigure de mancat, anumite tipuri de mere pot declansa simptome la persoanele cu reflux gastroesofagian. Merele rosii, in general, nu provoaca o crestere a simptomelor. Merele verzi sunt mai acide, ceea ce poate avea un impact negativ pentru unii.

Reziduurile de pesticide pot fi prezente pe coji. Consumul de coaja de mar cu reziduuri minime nu ar trebui sa provoace efecte secundare adverse. Daca incercati sa reduceti expunerea la pesticide, ar trebui sa cumparati mere ecologice.

Merele proaspete sunt recomandate fata de formele procesate, cum ar fi sucul, sosul de mere sau alte produse din mere. Merele proaspete au, in general, un continut mai mare de fibre, mai multi antioxidanti si au un impact mai mic asupra nivelului de zahar din sange.

Multe cazuri de reflux acid pot fi tratate cu modificari ale stilului de viata. Aceasta include:

  • evitarea alimentelor care declanseaza arsuri la stomac
  • purtand haine mai largi
  • pierzand greutate
  • ridicand capul patului
  • consumand mese mai mici

Daca medicamentele eliberate pe baza de reteta nu functioneaza, medicul dumneavoastra va poate recomanda o interventie chirurgicala pentru a va consolida esofagul inferior. Acest lucru se face de obicei doar ca ultima solutie dupa ce toate celelalte optiuni au fost incercate.

Desi medicamentele OTC si medicamentele eliberate pe baza de reteta va pot ameliora simptomele, ele au si potentialul de a avea efecte secundare negative. Drept urmare, multi oameni cauta remedii naturale pentru a-si trata refluxul gastroesofagian.

Daca credeti ca merele va pot ajuta, incercati-le. Chiar daca merele nu amelioreaza simptomele, ele totusi contribuie la o dieta sanatoasa. Amintiti-va sa:

  • alegeti organic, daca este posibil, pentru a reduce expunerea la pesticide
  • indepartati coaja merelor conventionale pentru a indeparta urmele de pesticide
  • evitati merele verzi, pentru ca sunt mai acide

Ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra daca simptomele persista. Impreuna, puteti dezvolta un plan de tratament care functioneaza cel mai bine pentru dvs.