Centrele De Vaccinare Vor Fi Infiintate La Vama Nadlac I Si II Pentru Romanii Veniti Din Strainatate Doar Pentru A Fi Vaccinati

Autoritatile locale aradene vor infiinta centre de vaccinare temporara anti-COVID la granita cu Ungaria la vama de frontiera Nadlac I si Nadlac II, dupa ce au vazut ca tot mai multi romani care lucreaza in strainatate vin in Romania doar pentru a lua jabul anti-COVID . Centrele de vaccinare sunt deschise si pentru cetatenii straini cu resedinta in statele Uniunii Europene, spun localitatile aradene.

Prefectul Arad, Toth Csaba, a spus ca ,,in ultimul timp s-a observat o crestere a numarului de cetateni romani care vin din alte tari pentru a se vaccina”.

,,Exista un numar mare de romani care lucreaza si locuiesc in tarile europene care vin la Arad pentru a se vaccina impotriva Covid. Unii vin cu partenerii lor, cetateni straini – germani, italieni si asa mai departe. Acesti oameni beneficiaza de facilitatea de a se vaccina foarte usor in tara noastra, fara programare ” , a precizat prefectul.

Seful Directiei de Sanatate Publica Arad, Horea Timis, a spus la randul sau ca ,,sute de oameni au trecut granita Ungaria-Romania in ultima vreme pentru a lua jabul la Arad”.

,,Vorbim doar despre cetateni romani care traiesc si lucreaza in strainatate, dar si despre cetateni straini din tarile UE. In prezent, cetatenii UE se pot vaccina in Romania. De fapt, va pot spune ca multi angajati ai misiunilor diplomatice europene din Romania au venit la Arad pentru a lua jabul anticovid ” , a spus oficialul local de sanatate.

El a anuntat ca centrele de vaccinare de la granitele Nadlac vor deveni operationale in termen de o saptamana, cel mult doua saptamani.

Horea Timis a mentionat ca nu exista nicio problema cu dozele de vaccin, deoarece acestea sunt suficiente in judetul Arad.