Marcel Ciolacu, replica dura lui Florin Citu pe tema inflatiei: ‘E cazul sa ne oprim din minciuni’

,,Sa-i intrebam pe oameni daca au crescut preturile. Totusi, e de notorietate ca a crescut cu peste 17% energia electrica, a crescut cu peste 10% carburantii. Aceste cresteri vor duce la randul lor la alte cresteri, mai ales in zona alimentara. Deja avem uleiul cu peste 12% mai scump. Cred ca e cazul sa ne oprim din minciuni, sa vedem realitatea, sa terminam acest joc politic de a arunca…eu nu inteleg cum poti sa arati catre opozitie cand este de un an si jumatate la guvernare si sa vedem ca suntem ultima tara din Europa care nu a depus PNRR, asa cum cere Comisia Europeana”, a spus Marcel Ciolacu, joi, la Antena3.

Premierul Florin Citu sustine ca informatiile care circula despre inflatie reprezinta un fake news si anunta ca Romania este pe locul sase in UE la acest capitol. In plus, Citu le sugereaza reprezentantilor PSD sa le ofere scuze romanilor pentru inflatia din timpul guvernarii lor.

Florin Citu a postat mesajul pe Facebook.

,,O zi buna sa mai demontez un fake news. Astazi distrug cu date fake news-ul aparut in aceste zile despre inflatie. Astazi Romania este pe locul sase in UE cu o rata a inflatiei de 2.7%. Am aratat ca avem cele mai bune masuri pentru a avea crestere economica, cea mai rapida revenire economica si am scos Romania din topul rusinii. Asta inseamna guvenare pe principii liberale. Acum pregatim masurile pentru perioada post-pandemie si pentru a asigura cea mai buna perioada din istorie din punct de vedere economic pentru toti romanii”, scrie in mesajul postat joi de premier.

Florin Citu mai scrie pe reteaua de socializare ca in timpul guvernarii PSD Romania a avut cea mai mare rata a inflatiei din UE.

,,In guvernarea PSD Romania a avut cea mai mare rata a inflatiei din UE 3 ani la rand. Mai clar, Romania a condus topul rusinii in UE 3 ani la rand cand a fost guvernata de socialisti. Rata inflatiei in guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici pana azi psd-istii nu si-au cerut scuze in fata romanilor pentru o astfel de “performanta”. Cine stie, poate astazi este ziua in care isi vor cere scuze”, a precizat seful Guvernului.

Joi, prim-ministrul Florin Citu se va intalni la Palatul Victoria cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si delegatia lui. Ei vor discuta despre proiectele incluse in PNRR.