Madonna concerteaza pentru fanii din Romania!

Spectacolul pe care cantareata americana il va sustine la Bucuresti reprezinta una dintre cele mai mari productii din industria muzicala mondiala. Concertul va dura aproximativ doua ore si va avea patru sectiuni: „The Pimp”, un omagiu adus anilor ’20 si stilului „gangsta’ pimp” din muzica moderna, „Old School”, in care Madonna revine la stilul anilor ’80, care a consacrat-o, sectiunea dedicata muzicii si dansului din folclorul balcanic, cu influente din muzica tiganeasca si sectiunea Rave.
Evenimentul implica resurse umane si financiare impresionante. Este nevoie de sapte zile pentru amenajare si trei zile pentru dezafectarea spatiului pentru concert. Numai pentru amenajare va lucra o echipa formata din 1.200 de persoane si sunt necesare 100 de camioane cu echipamente. In mod special, Madonna a cerut sa fie amenajat si un loc de joaca pentru copiii care vin la concert. De altfel, cantareata a anuntat ca va veni la Bucuresti cu cel putin unul din cei trei copii ai sai. „Sunt foarte incantata ca voi vizita locuri in care nu am mai fost si voi reveni in altele pe care le iubesc”, a declarat Madonna pe site-ul sau oficial. Invitatul special al concertului Madonnei este DJ Paul Oakenfold, artistul care deschide toate show-urile din cadrul turneului, inclusiv pe cel din Bucuresti.

Onorariu de milioane de euro

Potrivit organizatorilor concertului – Emagic -, sunt asteptati in Parcul Izvor aproximativ 60.000-70.000 de fani, iar in perimetrul destinat evenimentului vor fi amenajate baruri cu o lungime de o jumatate de kilometru si 50 de containere vor fi folosite pe post de birouri. “Biletele pentru concertul Madonna au cel mai rapid ritm de vanzare pe care l-am vazut pana acum la un concert organizat de Emagic.

Dupa epuizarea biletelor din Gazonul A, biletele din Tribuna Vip si cele din Gold Bar au fost cele mai cautate, iar in ultimele zilele dinaintea concertului au fost disponibile mai putin de 500 de bilete in aceste categorii, a declarat Laura Coroianu, director executiv Emagic. “Pregatirea unui concert de proportii costa de la mii la milioane de euro. In privinta unuia cu Madonna, este ca si cum ai face un doctorat in organizare de concerte. Este apogeul productiilor de acest gen”, spune Coroianu.
Onorariul vedetei va depasi cu mult sumele primite de artistii care au concertat pana acum in Romania. Conform estimarilor, Madonna va incasa aproape 4 milioane de euro. Pana la 40% din suma ar putea fi achitata de sponsorul principal, restul cheltuielilor fiind acoperite din vanzarea biletelor. Potrivit reprezentatilor Emagic, Madonna va sta in Romania o singura noapte, cea dinaintea concertului, urmand ca imediat dupa spectacol sa paraseasca tara.

Pazita ca un sef de stat

Despre celebritatea Madonnei nu sunt prea multe de spus – pana in prezent, „Sticky and Sweet”este turneul cu cele mai mari incasari ale unui artist solo, atingand suma de 281,6 milioane de dolari, potrivit revistei de specialitate „Pollstar”. Printre altele, show-urile din cadrul „Sticky and Sweet” inseamna, in cifre, doua scene, costumatii de scena ale divei realizate de 36 de designeri, bijuterii in valoare de un milion de lire sterline, 3.500 elemente de garderoba, 69 de chitare si 650 de ore de repetitii pentru Madonna si trupa sa.

Personalul care o insoteste este numeros, intre care si bucatarii proprii. Ca la fiecare spectacol, artista va fi „asistata” de propria „echipa” de bodyguarzi si, mai mult ca sigur, tot ceea ce tine de paza Madonnei in Bucuresti va cadea in sarcina unei firme de paza prestigioase. Cu mai putin de o luna inainte de primul concert al Madonnei in Romania, Europa FM, partenerul media oficial al evenimentului, impreuna cu casa de discuri A&A Records, au lansat pentru fanii divei un nou post de radio online, www.radiomadonna.ro care difuzeaza piesele artistei, precum si ale tuturor celor care au colaborat cu Madonna dea lungul timpului. Emisiunile sunt gandite ca forma de interactionare cu fanii si implica participarea lor pe post la discutiile propuse de echipa radioului.

Pe langa postul de radio online, vizitatorii site-ului mai au la dispozitie informatii detaliate despre Madonna, versurile tuturor pieselor sale, videoclipurile lansate pana acum, precum si un magazin online unde vor gasi intreaga discografie Madonna la preturi speciale.