Federer isi continua drumul spre finala de la Roland Garros

Francezii sperau sa aiba un semifinalist in turneul de la Paris, insa visurile lor au fost spulberate de Federer care se afla in goana dupa primul sau titlu aici la Roland Garros. Dupa iesirea neasteptata, atat a lui Djokovic, Nadal cat si a lui Murray, Federer pare sa aiba drumul mai liber ca niciodata spre titlul pe care si-l doreste atat de mult.

Inceputul primului set a constat in tatonarea terenului de catre cei doi jucatori. Experienta si calmul lui Roger Federer au reusit sa il mentina in fata francezului in momentul in care Monfils a avut o minge de break in game-ul cu numarul 11. Cei doi au mers cap la cap pana in tiebreak unde elvetianul a triumfat.

In al doilea set elvetianul a calcat acceleratia, ducand scorul la 4-0 in doar 15 minute. Din acel moment totul a decurs in favoarea elvetianului care a reusit un numar de 37 de mingi direct castigatoare, din care 5 asi.

A fost ce-a de-a 5-a intalnire dintre cei doi intr-un turneu oficial, Federer invingand de fiecare data. Doua din meciuri s-au disputat chiar pe zgura in anul 2008, la turneul de Masters de la Monte Carlo (6-3, 6-4) si in semifinale la Roland Garros (6-2, 5-7, 6-3, 7-5).

,,Monfils este cel mai bun atlet pe care l-am vazut jucand acest joc, asta dintr-un punct de vedere pur atletic. Reuseste sa acopere o foarte mare parte a terenului cand joaca.” a declarat elvetianul.

,,Roger este foarte bun in ceea ce face, are o viziune foarte profesionsita asupra meciurilor pe care le joaca si inca joaca extraordinar. Toata lumea vorbeste despre Roger cum ca ar avea o forma mai putin buna, eu insa nu sunt de acord. Inca joaca la un nivel extrem de bun, doar ca ceilalti jucatori si-au ridicat nivelul, si s-au apropiat de forma extraordinara cu care Federer a castigat atatea turnee!” a delcarat antrenorul lui Monfils.

Elvetianul, pana in aceasta faza a competiei, este al doilea pe lista jucatorilor care au avut cele mai multe servicii direct castigatoare. Croatul Ivo Karlovici conduce lista cu 55 de asi, Federer urmandu-l cu 51. Elvetianul urmareste sa egaleze performanta lui Pete Sampras de 14 titluri de Mare Slem, deasemenea cautand sa castige singurul turneu de Mare Slem care ii lipseste din palmares. El a fost finalist in 2006, 2007 si 2008, de fiecare data recunoscandu-se invins de marele sau rival, Rafael Nadal.

Monfils cauta sa devina primul francez care ajunge in finala de la Roland Garros din 1988 incoace, cand Henry Leconte a reusit aceasta performanta. Tanarul Monfils a aratat forma impresionanta chiar daca a avut probleme la unul din genunchi, insa se pare ca publicul care l-a sustinut nu a fost de ajuns ca acesta sa-l invinga pe omul care-si doreste cu atata ardoare acest titlu de Mare Slem.

Federer urmeaza sa joace in semifinala fie cu Tommy Robredo, fie cu Juan Martin Del Potro.