10 destinatii #dinRomania

destinatii romania
Cand am primit mailul de la Petrom in care eram rugata sa scriu un articol cu 10 destinatii #dinRomania, am oftat pentru ca imi este greu sa aleg doar 10. Apoi am vazut ce au scris ceilalti excursionisti si mi-am dat seama ca avem gusturi comune. Am stat si m-am gandit bine si am pus la punct o lista de 10 destinatii pe care eu le-as prezenta unor turisti straini.
Bucuresti – capitala Romaniei are cateva obiective interesante de vizitat si nu ma refer la Centrul Vechi pe care eu nu l-as recomanda. Melanjul de fite, saracie si caini vagabonzi nu mi se pare atat de interesant. Dar as recomanda: Palatul Regal, Gradina Botanica, Muzeul Storck sau Palatul Parlamentului (urat cum e, merita sa fie vizitat pentru a intelege profunzimea grandomaniei ceausiste.)

Intrarea in Muzeul National de Arta

Timisoara – Banatu-i fruncea, iar Timisoara e fruncea Banatului, anul trecut cand Nebuloasa si Cristina m-au invitat in Cimisoara m-am indragostit de orasul lor, ba chiar am cochetat cu ideea de a parasi malul Dambovitei pentru malul Begai. Un city break in Timisoara ar fi unul plin de locuri de vizitat.

Cluj Napoca – un oras la fel de frumos si la fel de plin de obiective turistice, Cluujuuul e perfect pentru un city break

Panorama Cluj Napoca

Sighisoara – orasul meu preferat din Romania, intr-o singura dimineata puteti vizita intreaga cetate, dar merita un weekend intreg de relaxare si plimbari pe stradutele inguste. Va recomand terasa “Casei cu cerb”, unde o gauffre cu inghetata costa doar 5 lei.

Sighisoara

Iasi – obligatoriu pe lista oraselor ce trebuiesc vizitate in Romania, pentru Eminescu, pentru Copou, pentru aerul boem al zonei vechi.

Iasi – Palatul Culturii

Valea Calugareasca – zona viticola renumita a Romaniei, este locul perfect pentru un weekend de lene si degustari. Va recomand Conacul dintre Vii, pentru cazare si pentru masa, si va recomand plimbarile lungi pe dealurile coplesite de vii.

Urlati – Conacul Bellu

Manastirile din Bucovina – eu nu sunt o fana a religiei, dar recunosc ca zona bucovineana merita sa fie vizitata, in grup organizat cu ghid, pentru a putea intelege mai bine despre ce e vorba.

Voronet

Cetatea Neamtului – daca tot vizitati zona manastirilor, nu ratati Cetatea Neamtului, e fost renovata si trebuie vizitata, macar de dragul lui Bolintineanu.

Cetatea Neamtului

Bisericile Fortificate ale Transilvaniei – sunt aproximativ 44 de biserici fortificate dintre care 7 sunt pe lista monumentelor UNESCO, nu toate pot fi vizitate sau merita, dar un tur al bisericilor fortificate mi se pare un plan frumos pentru o vacanta.

Viscri

Cetatile dobrogene – zona Dobrogei e plina de cetati romane sau grecesti ce pot fi vizitate. Enisala, Libida, Capidava, Noviodunum, toate fac parte din istoria noastra si pot fi vizitate, chiar daca au ajuns gramezi de pietre.