De la Bercea Mondialu pentru nasu’ Geoana, fara numar

Bercea Mondialu

Up-date. Am aflat pe cine a cautat azi Mondialu’ la PSD. Pe Hrebenciuc. L-a cautat prin tot sediul, spunand ca vrea musai sa vorbeasca cu el, in timp ce pesedistii, afland ca ditai interlopul bintuie prin birourile lor sub nasul ziaristilor, s-au ascuns in sala de sedinta a Biroului de Conducere  ).

Cine credeti ca a fost azi la sediul PSD din Kiseleff, cind se adunase acolo toata spuma partidului, in frunte cu Iliescu si Nastase? Si evident, Geoana? Bercea Mondialu. A stat doua ore in biroul lui Liviu Dragnea si dupa ce s-a produs Geoana in conferinta de presa live la tv, a dat si el declaratii presei, ca o mare vedeta care este, vorba lu’ Vanghelie. Cica el “nu face politica”.

Acuma, cit de inteligent este Dragnea sa il cheme pe tatal interlopilor la el in birou taman la ora la care sediul colcaia de camere de filmat si ziaristi curiosi? Bine, IQ-ul lui Dragnea nu mai este o mare mirare pentru noi de cind (a scris si Sutu despre asta), la o masa de partid, la Bran, in 2007, de fata cu Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar, Hrebenciuc, Ilie Sirbu si Ponta, punea telefonul sa cinte “Ma doooooareeee in p…”, melodie de mare inspiratie pe care o propunea a fi imn de campanie. Dar in afara de Dragnea or mai altii pe la PSD cu mai mult creier. Cel putin asa credeam pina azi.

Dar ce dracu cauta Bercea Mondialu la PSD in zi de sedinta? Are vreun puradel nou pe care Stolojan nu mai vrea sa il boteze si a venit la Geoana cu rugamintea sa-l naseasca? Are PSD ca strategie atragerea interlopilor in mecanismul de campanie? Sau are Bercea Mondialu niste euroi de bagat in sacul lui Geoana?

Zorin :
November 9th, 2009 at 3:34 pm
Problemele de imagine ale partidelor noastre sunt atat de mari incat te intrebi uneori daca nu ar fi cazul sa se autodizolve si s-a ia de la capat.

dan :
November 9th, 2009 at 4:29 pm
fara comentarii………

Tudor Musat :
November 9th, 2009 at 8:34 pm
Comunicatul PSD zice ca Mondialu trecea pe strada si a intrat si el la PSD ca alte “sute de cetateni zilnic”… Si nu, n-are nici o legatura vizita nici cu campania electorala, nici cu inscrierea in partid, nici cu actuala conducere a partidului… Concluzia: a intrat sa faca un pipi.

Gabriel :
November 9th, 2009 at 9:36 pm
Filmuletul este de mare senzatie! ce moace au nuntasii! 🙂 )))))

joness :
November 9th, 2009 at 10:49 pm
Ultima varianta, cu siguranta. Astia au miros bun, simt in ce directie bate Vantul. 😀

wickerman :
November 10th, 2009 at 11:41 am
si daca l-a montat concurenta portocalie: “mai berceo, ia du-te tu pina la coruptii aia, in data de ..la ora…si pierde si tu vremea pe-acolo vreo doua ore” ?

Aya :
November 10th, 2009 at 1:35 pm
IN SFARSIT, COALITIA MAJORITARA SE MISCA, “TRASA DUPA SINE” DE CRIN ANTONESCU!

In sfarsit, o stire multasteptata: Coalitia majoritara din Parlament face o miscare benefica!

Stirea este difuzata si pe fluxul Mediafax, de unde o preiau.

Astazi, Crin Antonescu a transmis o scrisoare presedintelui CSM, in care ii solicita sesizarea Curtii Constituţionale in legatura cu existenta unui conflict juridic, de natura constitutionala, intre Presedintie si Parlament, cu privire la procedura de investitura a Guvernului- precizeaza Mediafax.

“”Stimate domnule preşedinte, mă adresez dumneavoastră fiindcă sunt profund îngrijorat de situaţia politică a ţării şi văd că niciunul dintre reprezentanţii autorităţilor publice care ar trebui să acţioneze responsabil, nu o fac. Având în vedere prerogativele constituţionale ce vă revin, în calitate de cetăţean şi de preşedinte al unui partid politic vă adresez rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice reprezentate de Preşedintele României şi Parlamentul României, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului, reglementată de art. 103 din Constituţia României”, îi scrie Antonescu preşedintelui CSM, Virgil Andreieş.

În scrisoarea remisă agenţiei MEDIAFAX de către PNL, liderul liberal face un apel către CSM, care este garantul independenţei justiţiei, “să sesizeze arbitrul stabilit de legea fundamentală – Curtea Constituţională, pentru a da o soluţie în conformitate cu legea acestei situaţii de criză politică”, motivând că “nu poate exista independenţa justiţiei, dacă legea fundamentală în România – Constituţia – este încălcată într-un mod flagrant, şi cei responsabili refuză să acţioneze”.

Antonescu precizează că liberalii au încredere în imparţialitatea Consiliului, reprezentanţii autorităţii judecătoreşti fiind primii care trebuie să dea dovadă de responsabilitate, pentru reintrarea în cadrele constituţionale ale statului de drept.

Liderul PNL motivează gestul său prin faptul că există “un grav conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice reprezentate de Preşedintele României şi Parlamentul României, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului, reglementată de art. 103 din Constituţia României”, menţionând că preşedintele CSM este “unul dintre titularii dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale, pentru soluţionarea unui astfel de conflict, în baza art. 146, lit. e din Constituţia României”.

Crin Antonescu aminteşte că, în urma demiterii Guvernului Boc prin moţiunea de cenzură adoptată de Parlament în data de 13 octombrie 2009, şeful statului a iniţiat consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru. “La propunerea PNL, partidele reprezentând o majoritate absolută în Parlament – PNL, PSD, PC, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale – au înaintat preşedintelui propunerea de a-l desemna pe domnul Klaus Werner Iohannis, primarul Sibiului, drept prim-ministru desemnat. Ulterior, aceeaşi majoritate, a votat, în Parlament, o hotărâre privind susţinerea domnului Iohannis pentru funcţia de prim-ministru”, menţionează preşedintele PNL.

El arată că, în opinia PNL, “potrivit unei interpretări logice şi teleologice, toată procedura prevăzută de art. 103 din Constituţie are drept scop învestirea unui Guvern, pentru aceasta fiind nevoie, potrivit alin. 3 al aceluiaşi articol, de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, acesta fiind şi scopul consultărilor preşedinte-partide parlamentare, prevăzut de alin. 1 al articolului 103, preşedintele trebuind să se asigure că “persoana pe care o va desemna poate să asigure guvernului său o majoritate parlamentară”.

În opinia lui Antonescu, dacă o majoritate absolută îşi exprimă sprijinul pentru un candidat la funcţia de prim-ministru, preşedintele nu poate nesocoti, pur şi simplu, această propunere.

Liderul PNL precizează că, în situaţia de faţă, “situaţia este şi mai gravă”, dat fiind că preşedintele a desemnat o persoană, Lucian Croitoru, care nu a fost propusă de niciunul dintre partidele parlamentare care au participat la consultări.

Menţionând că lista Guvernului şi programul de guvernare propuse de Lucian Croitoru au fost respinse prin votul Parlamentului, în 4 noiembrie, Antonescu menţionează că, din nou, consultările iniţiate de preşedintele României “au fost derulate cu încălcarea prevederilor constituţionale”. “Din nou, o majoritate parlamentară şi-a exprimat susţinerea pentru domnul Klaus Iohannis. Din nou, preşedintele a ignorat această realitate politică. Din nou, preşedintele a desemnat o persoană care nu fusese propusă de nici unul dintre partidele şi grupurile parlamentare prezente la consultări, în persoana domnului Liviu Negoiţă”, arată Crin Antonescu.

În opinia sa, în cadrul fiecărei desemnări, “preşedintele a acţionat în mod discreţionar, ignorând opinia majorităţii forţelor politice reprezentate în Parlament”, iar propunerile sale concrete nu au fost prezentate partidelor în cadrul procedurii de consultare, ci ulterior, prin intermediul mass-media.

“Ne adresăm prin intermediul prezentei, singurei instituţii din sfera autorităţii judecătoreşti, care are mijloacele legale de a acţiona, pentru a da o rezolvare constituţională acestei crize politice create de preşedintele României. Ne adresăm dumneavoastră, în lipsa unei reacţii în acest sens din partea celorlalte autorităţi publice care, potrivit art. 146, lit. e din Constituţia României, ar putea sesiza Curtea Constituţională, pentru a decide asupra prezentului conflict de natură constituţională”, adaugă preşedintele PNL.

El arată că, din păcate, din motive diverse, legate de campania electorală sau de calcule politicianiste, înguste, reprezentanţii esenţialmente temporari ai acelor funcţii de demnitate publică – preşedintele României – Traian Băsescu, preşedintele Senatului – Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor – Roberta Anastase, primul-ministru demis – Emil Boc – nu doresc rezolvarea actualei crize politice şi învestirea unui Guvern de specialişti condus de un prim-ministru independent, un Guvern solid şi profesionist, care să dea ţării un buget pentru anul viitor şi să fie un interlocutor credibil în raport cu instituţiile financiare internaţionale.

“Având în vedere prerogativele constituţionale ce vă revin în temeiul art. 146 lit. e din Constituţie, în calitate de cetăţean şi de preşedinte al unui partid politic ce are drept misiune definitorie promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a ordinii de drept şi a democraţiei constituţionale, vă adresez rugămintea de a sesiza Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice reprezentate de preşedintele României şi Parlamentul României, cu privire la procedura de învestitură a Guvernului, reglementată de art. 103 din Constituţia României”, precizează Crin Antonescu în finalul scrisorii transmise preşedintelui CSM.

kolima :
November 10th, 2009 at 2:26 pm
Poate ii aratati filmuletul asta si colegului Victor, ca am vazut ca in urma cu ceva timp, nu foarte mult, facuse o pasiune pentru acest personaj.

Klaus Steinberg :
November 12th, 2009 at 3:03 am
Daca vrem sa fim corecti trebuie sa spunem adevarul.Sesizarea C.C se putea face direct de catre Geoana .Daca voia……