Cum sa inveti sa te descurci daca esti o persoana foarte sensibila

Daca ai auzit comentarii toata viata ta, precum: Esti prea sensibil sau plangi prea mult este posibil sa fii o persoana foarte sensibila. Persoanele foarte sensibile au in mod natural un sistem nervos mai sensibil, ceea ce le determina sa observe subtilitati despre mediul lor pe care altii nu le observa. In timp ce altii pot intra intr-o camera observand doar mobilierul sau numarul de persoane, tu vei observa o multime de indicii informationale despre starile de spirit si relatiile altor persoane, ceea ce, in timp, va lasa sistemul tau neuronal sa se simta epuizat.

Daca vrei sa stii cum sa te descurci in viata fiind o persoana foarte sensibila, citeste mai jos

Gestioneaza-ti bine stresul

In calitate de persoana foarte sensibila, trebuie sa gestionezi stresul in mod eficient, deoarece simturile puternice si sistemul neuronal sensibil te fac sa simti stresul mai mult decat alte persoane. Vei simti probabil efectele stresului daca incerci sa tii pasul cu cerintele externe atunci cand corpul tau va spune ca ai nevoie de o pauza pentru reimprospatare si meditatie.

Socializeaza in mod corespunzator

Oamenii cu personalitati extrem de sensibile au tendinta de a socializa excesiv sau de a nu socializa. Este important sa gasesti echilibrul corect intre iesirea din casa si zona ta de confort. Daca petreci prea mult timp afara, s-ar putea sa te trezesti ascultand mai mult cererile externe decat cerintele interne si probabil ca vei fi coplesit sau supra-stimulat in mod regulat. Acest lucru poate duce la simptome fizice de stres, inclusiv dureri de cap, oboseala, tensiune musculara si chiar insomnie.

Odihneste-te mult

Toata lumea are nevoie sa doarma din plin pentru a prospera, dar persoanele sensibile pot considera ca somnul este si mai important. Somnul ajuta corpul sa se repare si permite persoanelor sa regleze emotiile in mod eficient. Persoanele foarte sensibile se pot descurca mai rau decat altii care incearca sa lucreze in schimburi de noapte. Somnul slab poate produce probleme de memorie, o stare de spirit slaba, tulburari de judecata si probleme cronice de sanatate.

Gaseste timp liber doar pentru tine

Multi oameni foarte sensibili sunt perfectionisti si nu-si permit timp sa se relaxeze si sa se distreze. Construirea timpului in programul tau pentru petrecerea timpului liber sau joaca te poate ajuta sa te relaxezi si sa-ti gestionezi stresul. In timpul liber, de asemenea poti iesi cu prietenii, sa te vezi cu familia, sau sa te bucuri de compania iubitei. Insa daca nu ti-ai gasit inca partenera, pe site-ul Vezi aici poti gasi femei frumoase si inteligente. Pe site ai avantajul de a cunoaste persoana inainte de a te intalni in persoana. Tot ce trebuie sa faci e sa creezi cont pe site-ul de intalniri si sa te bucuri de prezenta unei femei in viata ta. O femeie care te poate incuraja si ajuta cu emotiile tale.

Stabileste limite personale

Multe persoane sensibile au dificultatea de a stabili limite personale. Acest lucru ii determina sa se implice excesiv in viata altor persoane, sa devina intimi cu ceilalti prea repede si sa fie afectati excesiv de emotiile altora. Limitele personale pot fi flexibile si iti permit sa impartasesti ceea ce doresti dar pastrand lucrurile pentru tine atunci cand doresti. Nu te descuraja daca intampini dificultati la stabilirea limitelor la inceput; gandeste-te la asta ca la un proces in loc de un rezultat final.

Regleaza-ti respiratia

Daca incepi sa respiri rapid controleaza-ti respiratia inspirand profund 5 secunde, tinand timp de 5 secunde si expirand 5 secunde. Apoi respira normale si repeta ciclul de respiratie de 5 secunde. Acest lucru te va ajuta sa semnalizezi corpului tau ca nu trebuie sa fii in modul de ,,lupta sau fuga”.