Cum poti face sa functioneze o relatie pe internet

In pofida opiniei unora care sunt de parere ca o relatie in mediul virtual nu are prea multe sanse de reusita, exista destule argumente care contrazic aceste pareri. Multi dintre cei care au apelat la site-uri care ofera posibilitatea de a cunoaste oameni din toate colturile lumii au ajuns chiar sa isi intemeieze o familie cu persoana cunoscuta pe Internet. Si romanii sunt din ce in ce mai receptivi la asemenea site-uri, conform opiniei celor de la chat202.com.

Doar aici se gasesc anunturi matrimoniale Constanta, sau oricare alt judet din Romania, astfel incat fiecare sa aiba sansa sa isi gaseasca dragostea in mediul virtual. Dar, chiar daca se incepe o o relatie, este destul de greu sa fie mentinuta in mediul online. De aceea, exista unele recomandari ale specialistilor, pentru ca aceasta sa functioneze asa cum trebuie.

Renuntati la suspiciuni

Intr-o relatie in mediul online, principalul aspect negativ care apare este cel legat de suspiciunea permanenta ca persoana din spatele calculatorului nu este sincera, pentru ca exista imposibilitatea fizica de a fi alaturi de ea la ceea ce se intampla concret in viata ei. Specialistii sunt de parere ca ar trebuie sa se renunte la astfel de suspiciuni, care nu fac decat sa erodeze relatia, in loc sa o faca mai puternica.

Atentie la comunicare

Atunci cand o relatie se deruleaza in mediul virtual, comunicarea este deosebit de importanta. Evident, iti doresti sa fii alaturi de persoana iubita non-stop, chiar daca din spatele unui ecran. Cu toate acestea, fiecare om are propriul program care trebuie respectat: serviciu, familie, evenimente la care trebuie sa participe. Posesivitatea nu are ce cauta in nicio relatie, cu atat mai mult intr-una virtuala.

Asculta-ti partenerul

Intr-o relatie este vorba de doua persoane, nu doar de ”eu”. De aceea, invata sa-ti asculti partenerul, sa observi lucrurile care ii fac placere, daca l-a deranjat ceva anume la o situatie sau la felul cum ai reactionat tu. Nu este vorba despre o lupta de genul ”cine este cocosul in relatia noastra”, ci este vorba de un respect reciproc, de a tine cont si de parerile celuilalt. Doar asa, chiar daca relatia se desfasoara in mediul online, lucrurile vor merge in directia dorita de amandoi.

Partea sexuala

Si in relatiile de pe Internet sexul are o mare importanta. De regula, daca relatia evolueaza asa cum trebuie, apare si dorinta de a fi fizic cu persoana iubita. Nu este cazul sa nu discuti deloc despre acest subiect, dar nici sa vorbesti continuu despre el. Nu esti singur in aceasta situatie, iar daca si partenerul iti spune ca simte la fel, daca este imposibil sa treceti fizic la fapte, atunci puteti avea unele discutii cu tenta sexuala, ca un joc placut, in care fiecare sa spuna ceea ce doreste si sa se simta confortabil.

Increderea e cea mai importanta

Se spune ca nu exista dragoste fara macar un pic de gelozie. Cu toate acestea, ce e prea mult strica, iar in cazul relatiilor pe Internet, este chiar contraindicat. Pentru ca avem de a face cu o relatie in mediul virtual, increderea in partener este esentiala, cu atat mai mult cu cat nu ii poti controla viata de la distanta. Nici incercarea de a-ti face partenerul gelos nu este una prea fericita, in speranta ca relatia voastra va evolua pe un drum pe care il ai tu in minte. Risti sa pierzi tot ce s-a construit frumos pana acum, si sa nu mai ai parte de o a doua sansa! Mai bine lasa lucrurile frumoase sa intre in viata voastra, si daca este posibil, este recomandat ca dragostea din spatele ecranului sa devina una reala, fata in fata.