6 Motive pentru care sa alegi adresa de email profesionala

O data lansat website-ul in online, ai posibilitatea, ca si proprietar, sa iti creezi propria adresa de email personalizata in locul celei clasice, de Gmail sau Yahoo. Si ai toate motivele sa faci acest pas deoarece acest tip de adrese de email sunt din ce in ce mai populare.

Motivele pentru care ai opta pentru o adresa de email care poarte numele domeniul tau sunt multiple. Sa presupunem ca detii un site, fabricadebiscuiti.ro. Detinerea acestui domeniu iti permite sa creezi orice adresa personalizata care sa aiba la sfarsit extensia numelui de domeniu. Iata cateva din cele mai importante avantaje pe care ti le poate aduce o adresa de email personalizata afacerii tale:

1. Adresa de email include numele domeniului web

Intreaba orice specialist in SEO sau un furnizor de gazduire web premium precum https://thc.ro/ si vei afla ca un avantaj enorm al utilizarii adreselor de email ce includ numele domeniului principal este acela ca transmite profesionalism si promoveaza website-ul. In momentul in care utilizatorul primeste un email ce contine si numele domeniului web, el stie ca brandul este unul serios si ca poate avea incredere in produsele sau serviciile promovate. Astfel, afisarea numelui de domeniu in adresa duce la transmiterea unei imagini concrete in mediul online precum si a unei reputatii ireprosabile.

2. Stabilitatea brand-ului

Atunci cand discutam de mediul de business, trebuie sa renuntam la Yahoo sau Gmail. Daca vrei sa ca afacerea ta sa fie luata in serios si sa emani prestanta, adresa de email trebuie sa coincida cu denumirea website-ului. Adresele de email specifice arata legimitatea brandului, precum si faptul ca afacerea este una stabila si sigura. In plus, studiile recenta arata ca exista mai multe sanse ca un  email sa fie deschisa daca acesta este primit de la o adresa personalizata.

2. Mai multa incredere

Cei mai multi utilizatori nu au incredere in adrese de email gratuite. Oamenii sunt inclinati sa fie sceptici cand vine vorba de mailuri trimise de pe conturi de Gmail sau Yahoo, mai ales cand vine vorba de efectua plati online pe un anumit website.

3. Popularitatea brandului

Emailurile trimise intaresc afirmarea unui brand in mediul online. Astfel, intr-o adresa de email personalizata poti opta pentru o semnatura personalizata, care sa scoata in evidenta numele afacerii si cel al website-ului.

4. Mai multa consecventa

Marele dezavantaj al adreselor de email gratuite este acela ca multe nume nu mai sunt disponibile. Din criza de idei si de alternative fiabile, multi utilizatori aleg adrese cu caractere extrem de greu de memorat, doar pentru a putea activa o adresa de email cat de cat asemanatoare cu cea dorita. In schimb, adresele de email ce poarta propriul nume de domeniu sunt simple si usor de tinut minte. 

5. Control sporit

Atunci cand afacerea ta are mai multi angajati, este greu sa acorzi acces tuturor la versiunea gratuita de email. Insa, avand acces la contul de hosting web, poti realiza diverse modificari aferente adresei de email sau adauga alti administratori. Intr-o afacere e nevoie sa fii capabil sa detii control deplin.

6. Siguranta completa

Adresele de email de tip Yahoo sau Gmail reprezinta principalele tinte ale atacurilor de tip phishing ale hackerilor. Pe de alta parte, adresele de email securizate, realizate cu ajutorul unui serviciu profesional de gazduire web impreuna cu un filtru anti-spam de calitate si o parola puternica iti confera siguranta maxima. Nu trebuie sa iti bati prea mult capul cu setarile deoarece furnizorii de hosting au grija ca emailul tau impreuna cu restul informatiilor sa fie stocate astfel incat hackerii sa nu aiba acces la ele.