Codrin Stefanescu, un prim contracandidat al lui Ludovic Orban

Iata ca in lupta pentru Primaria Generala a fost aruncat din partea conservatorilor Codrin Stefanescu.

Daca pana acum nu am avut parte decat de speculatii facute de partide, singura candidatura certa pentru fotoliul Primariei fiind cea a liberalului Ludovic Orban, acum avem si un al doilea candidat in persoana vicepresedintelui PC.

Partidul Conservator a lansat candidatura lui Codrin Stefanescu duminica, in fata Parcului Bordei. Aici conservatorii s-au adunat pentru a protesta asupra tranzactiei facute de Adriean Videanu cu Costica Constanda. Manifestantii au facut un lant viu in fata Parcului Bordei si au oferit participantilor la miting casete de bijuterii ce contineau pamant din Parcul Bordei, intrucat acesta este “foarte valoros, costa un miliard de euro”.

In acest cadru, Codrin Stefanescu a militat pentru o politica ecologista, discursul noului candidat la sefia Capitalei fiind indreptat spre protectia mediului.“Nu mai poti sa mai intri cu un animal in parc, pentru ca iti trebuie pasaport. Toate parcurile sunt deja proprietate privata, maine-poimaine vor fi demolate si in curand n-or sa ne mai apartina. Va fi o batalie fara mila, in care se vor scoate dosare, se va folosi santajul. Oamenii astia nu au nicio limita, pentru ca au foarte multi bani, nu au scrupule. In aceasta batalie, insa, bucuresteanul va avea ultimul cuvant”, a precizat vicepresedintele PC.

Cat despre zvonurile privind o alianta preelectorala, Codrin Stefanescu a tinut sa declare ca aceasta nu va exista:“Nu vom face niciun fel de intelegere cu nimeni si vom lupta impotriva tuturor, pentru ca toti au foarte multe pacate. Vom face o lansare grandioasa cu toti candidatii nostri la sectoare”.

In timp ce in partide precum PSD si PD-L domneste inca haosul, intrucat nu a fost numita nicio persoana pentru candidatura la Primaria Generala, Stefanescu a avut ocazia de a iesi cu atacuri asupra eventualilor contracandidati: “Pentru ca tot este astazi moda tandemurilor in Romania, Videanu – Constanda, Oprescu – Geoana, Vanghelie – MISA, o sa tinem si noi cont de acest lucru si anunt de pe acum ca in aceasta campanie, in care vom lupta cu rechinii si vom intra in bazin peste ei, o sa am o echipa puternica”.

La lansarea candidatului pentru Primaria Capitalei din partea Partidului Conservator au mai luat parte si Cristian Tudor Popescu, Briana Caragea, membru PC, secretarul general Codrut Seres si senatorul Marius Marinescu.

S-a luat in discutie si numirea lui Marius Marinescu in functia de viceprimar, in cazul in care PC ar castiga batalia electorala din acest an.

Partidul Conservator isi va lansa candidaturile pentru primariile de sector peste doua saptamani. Singurul candidat de care s-a aflat pana acum este Cristian Tudor Popescu – zis si Piedone, ce se va lansa in lupta pentru Primaria sectorului 4.