Cine a finantat campania lui Basescu: rusii de la Lukoil, mall-ul Cotroceni, haidamacii de la Sheriff Guard

traian basescu

Puteti lectura pomelnicul extrem de interesant al celor care au contribuit financiar la campania electorala a lui Traian Basescu. Sute si sute de firme, unele mai mari, altele mai mici, dar cele mai multe de constructii (regii si printii asfaltului, vorba ceea). Dar si cabinete mici de avocatura sau de notari publici, cu sediul in apartamente din Galati sau Botosani, ceea ce ma face sa cred ca, ori dragostea pentru Base e atit de mare ca isi rup oamenii de la gura sa-l ajute, ori ca firmele s-au trezit cu pumni in usa “ori ne dati, ori zburati!”.

Potrivit documentului publicat in Monitorul Oficial, Basescu a avut la dispozitie pentru campanie 10,3 milioane de euro din cotizatii si donatii. Numai din donatii au venit la PDL 6,9 milioane de euro, ceea ce nu-i de colo.

Am remarcat insa pe lista donatorilor Lukoil, printre cei mai darnici, cu peste 107 000 de euro. Asesoft a lui Sebi Ghita de la Ploiesti, finul lui Codrut Seres (hahahaha), a dat 80 000 de lei. SC Cotroceni park, firma care a facut mall-ul Afi Cotroceni a contribuit si ea, probabil fericita ca i-a mers bine in criza.

Transilvania Constructii de la Cluj, a lui Mircea Timofte, a dat obolul pentru ca a primit contractul de la Consiliul Judetean pentru stadionul Ion Moina (de vreo 24 de milioane de euro).

Sheriff Guard Protection, aia care ne enerveaza cu jeep-urile parcate pe trecrea de pietoni prin oras, au scos si ei banutul pentru campania domnului presedinte. Si iscodind, am vazut ca patronul firmei a fost numit la Ministerul Agriculturii  ), la APIA.  ) Probabil in compensatie.

eva :
April 1st, 2010 at 4:22 pm
te ai vandut pe banutzi la gusa! vai de tine

Marius Mina :
April 1st, 2010 at 5:00 pm
Acum inteleg ce a cautat Geoana la Moscova 😉

val :
April 2nd, 2010 at 9:47 am
Macar astea sunt publice,dar cei 5000 de euro primiti de Geoana de la Ana Birchall ,apar undeva inregistrati?

Gabriel Tucan :
April 5th, 2010 at 3:37 am
PROSTILOR E BALAMUC!
monitorizare!
meerci pt normalitate!?

victor i :
April 6th, 2010 at 9:58 am
Cand esti la putere, mereu aduni mai mult ! 😉
http://victorionescu.wordpress.com/2010/04/06/alegeri-partiale-duc-spre-sistemul-bipartidist/