Cele mai bune lucruri de vazut in Ferrol intr-o singura zi

Daca va plac orasele care arata ca sate, distante care se scurteaza rapid cu pasi inceti si avand marea la vedere, va va placea sa faceti o excursie de o zi la Ferrol (desi probabil va fi scurta).

Fie pentru ca faci un traseu prin Galicia, pentru ca te afli in drum spre Rias Baixas sau pentru ca vrei sa combini tot ce este mai bun din Ferrol si La Coruna intr-un singur weekend, noi te vom ajuta cu acest ghid pentru cele mai bune locuri de vazut in Ferrol intr-o singura zi, cu harta finala inclusa.

1 – Portul Curuxeiras: pescuitul si vechiul Ferrol

Ferrol s-a nascut ca sat de pescari din Docul Curuxeiras, a crescut ca sat de pescuit si comercial, iar in secolul al XVIII-lea dezvoltarea sa a venit odata cu santierele navale si marea industrie navala.

Dar pentru a reveni la originile Ferrolului, trebuie sa facem o plimbare de-a lungul micului doc din Curuxeiras , unde ultimele barci de pescuit impart dana cu barci sportive.

O curiozitate, aici se naste Calea Engleza de Santiago. Pentru a ajunge in pelerinaj la Santiago de Compostela , pelerinii din Insulele Britanice au ajuns pe mare in acest port si apoi au mers pe jos ultimele zile ale Camino de Santiago pana au ajuns la Catedrala din Santiago.

Acesti pelerini au intrat in oras printr-un Ferrol medieval, Ferrol Vello, care astazi, din pacate, este mult mai putin decat o umbra a ceea ce a fost candva.

In orice caz, nu uitati sa va opriti pe strada Carmen Curuxeiras pentru a observa placile traditionale de piatra ale pavajului sau sau langa Parcul Reina Sofia, unde se afla una dintre cele mai frumoase fantani din Ferrol, Fantana Wallace.

2 – Cartierul La Magdalena

Dezorganizarea urbana medievala a „Ferrol Vello” face loc pietei si tesiturii cu care sunt asezate strazile din Barrio de La Magdalena. Sunt strazi lungi, drepte, perpendiculare si paralele pana la milimetru (ca in El Ensanche, El Eixample ” din Barcelona), sase strazi paralele taiate de noua strazi transversale, cu Plaza de Armas si Plaza de Amboage in fiecare. unu.de la capetele grilei.

Aceasta „tableta de ciocolata”, vazuta din aer, este rezultatul ordinului dat in secolul al XVIII-lea de catre Carlos al III-lea inginerilor navali de a crea un nou cartier din cauza cresterii populatiei, cauzata de Santierul Naval Regal si Arsenal situat in orasul (Ferrol nu a dobandit titlul regal de oras pana in secolul al XIX-lea),

Cartierul La Magdalena este populat de burghezi si negustori in timpul iluminismului si concureaza cu La Coruna pentru realizarea estetica a galeriilor de sticla, in imitatie a celor din galeonii spanioli, dar acestea pe uscat, pe fatadele cladirilor.

Si daca vorbim despre cladiri notabile la o plimbare prin Barrio de la Magdalena, datoram foarte mult arhitectului Rodolfo Ucha, care a incorporat trasaturile Modernismului in noile cladiri din cartier.

Sa nu incetam sa ne plimbam prin cladirea Pietei de Peste, Piata Magdalena, Co-Catedrala San Julian, Teatrul Jofre, cladirea Oficiului Postal din fata acesteia, (sunt cinci la rand), nici Primaria.

Pentru un cartier mic, daca ne dedicam sa ne uitam la arhitectura lui, putem petrece un timp bun in el.

Desigur, gasiti cateva minute pentru a merge la „Ultramarinos El Rapido” si nu parasiti stabilirea fara o sticla de Albarino.

Unde sa dormi in Ferrol

Pentru dimensiunea sa, oferta hoteliera din Ferrol este larga, pentru toate gusturile si buzunarele, iar aici aveti trei optiuni deosebite:

Parador de Ferrol, langa Capitania Maritima si Gradinile Herrera. Este unul dintre cele mai bune locuri de cazare in Ferrol daca calatoriti in cuplu. Un colt romantic pentru odihna trupului si mintii.

Hotel Carris Almirante, la cativa metri de Plaza de Espana si de Primaria acesteia, la intrarea in Barrio de la Magdalena. Acest hotel situat central se remarca prin personalul prietenos, micul dejun gustos si variat si raportul calitate-pret bun.

Hotel Alda El Suizo, hotel de 3 stele in centrul Barrio de La Magdalena si situat intr-o cladire in stil modernist din 1909. Facilitati grozave la un pret spectaculos.

De asemenea, puteti cauta cazarea in Ferrol care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. folosind motorul nostru gratuit de cautare a hotelurilor si fara a creste pretul.

3 – Gradinile Herrera

Conform legii bune, ar fi trebuit sa includa Jardines de Herrera in cadrul Barrio de la Magdalena, deoarece ii apartin. Totusi, am luat licenta pentru a le dedica un punct separat, pentru a le elimina temporar din locatia lor.

Motivul este ca sunt doua lucruri la care sunt mereu atent cand calatoresc. Una sunt pietele, cu cat mai locale, cu atat mai bine (si am mentionat deja Pescaderia si Mercado de la Magdalena inainte), asa ca Gradinile Herrera se incadreaza in a doua, punctele de belvedere sau locurile cu privelisti.

Copacii de o suta de ani din gradinile Herrera, in fata Paradorului de Ferrol si a Capitaniei Maritime, sunt decorul pentru a va bucura de privelisti ale motivului pentru care Ferrol si-a inmultit populatia.

Din ele, protejate de un zid de securitate, se vad amenajarile care au motivat cresterea orasului, de la Arsenalul Militar pe de o parte pana la docurile Navantia, unde sunt construite si acostate fregate si alte nave militare.

Portavionul „Principe de Asturias” R-11 a fost ancorat aici odata ce a fost scos din serviciul activ din 2013 pana in august 2017, cand a plecat pentru casarea sa ignominioasa in Turcia.

4 – Ferrol naval – industrial

Ferrol a trecut de la a fi un mic sat de pescari la a fi un centru important pentru constructiile navale. Pentru a intelege mai bine importanta a ceea ce inseamna asta, trebuie sa vizitam cel putin unul dintre aceste muzee (spun doar unul pentru ca daca avem doar 24 de ore in Ferrol, nu putem vedea mai multe) care se numara printre cele mai bune locuri de vazut in Ferrol.

Muzeul Naval din Ferrol

Se afla in cadrul Bazei Navale Ferrol, este gratuit si are un numar mare de modele dar, mai ales, piese originale precum harti marine, instrumente de navigatie si arme.

Astillero de Navantia

Un alt loc interesant de vizitat in Ferrol, mai ales ca ne permite sa intelegem mai bine cum este nucleul in interior si motivul decolarii din acest oras intr-un oras.

– Arsenal Militar de Ferrol

Pe langa faptul ca din exterior se poate vedea enorma si surprinzatoarea Puerta del Dique, merita sa faceti o vizita la Arsenal, desi este escortat si limitat pentru ca ne aflam intr-o instalatie militara apartinand Bazei Navale Ferrol.

Daca sunteti in cautarea unui loc unde sa mancati bine in Ferrol, am facut turul orasului, mergand la tapas in Ferrol si, de asemenea, am mancat sau am luat masa in cinci restaurante din Ferrol pentru toate buzunarele si gusturile.

Punem in evidenta Restaurantul Enxebre de la Parador de Ferrol, bineinteles O Parrulo sau restaurantul simplu si familiar Cerveceria La Martina.

5 – Fete din Canido

In urma cu 12 ani, pictorul local Eduardo Hermida a decis sa denunte abandonul cartierului Canido dandu-i un strat de vopsea deosebit. Folosind peretii si peretii acestuia, a inceput sa picteze Menine (da, ca si Meninele din pictura din Muzeul Prado).

Din 2008, Meninele nu doar ca s-au inmultit la numar, ci au si iesit din pereti pentru a face sculpturi si chiar realitate virtuala. Sprijinul altor pictori mai intai si al institutiilor mai tarziu a facut din acest fenomen de denunt acum un fenomen cultural si turistic care se sarbatoreste sub forma unui festival multidisciplinar in fiecare an in primul weekend din septembrie.

Si de reabilitare urbana, din moment ce Barrio de Canido a trecut de la abandonat la boem, cand alti artisti au ajuns si s-au stabilit acolo. Fara indoiala, este unul dintre cele mai originale locuri de vazut in Ferrol si pe care il puteti vizita cu ajutorul unui ghid expert cu acest tur gratuit al Las Meninas de Canido.

6 – La periferia Ferrolului: Castelul San Felipe

Ferrol este ascuns, si protejat, la capatul micii Ria de Ferrol, dar protectiei artificiale trebuiau adaugate la protectia naturala pentru a apara santierul naval si baza navala de eventuale atacuri. Acest lucru a fost realizat prin construirea a trei bastioane de artilerie, castelele San Martino, La Palma si San Felipe.

Astazi primul a disparut, dar Castillo de San Felipe sta inca mandru, vizavi de cel de pe La Palma (in Mugardos, pe celalalt mal al Ria de Ferrol), ca pe vremea cand un lant gros ii lega pe amandoi in timpul noaptea, protejand estuarul de atacuri.

Construit intre secolele al XVI-lea si al XVIII-lea, Castillo de San Felipe este astazi o vizita (libera si deschisa) care ne ofera nu doar o plimbare printr-o structura militara impresionanta, ci privelisti, la fel de spectaculoase, ale estuarului Ferrol. Si daca doriti sa aflati mai multe despre istoria si caracteristicile sale, va puteti inscrie pentru un tur ghidat al Castillo de San Felipe.

Apropo, Ferrol nu a fost niciodata cucerit naval de nicio putere straina, in ciuda faptului ca a suferit mai multe atacuri de-a lungul istoriei sale. Cel mai bun monument istoric de vazut in Ferrol este partial vinovat pentru acest lucru.

7 – La periferia Ferrolului: plajele sale

Poate ca nu suntem in Andaluzia si marea este aici sau in Asturias putin mai aspra si mai rece, dar imprejurimile Ferrolului, o regiune cunoscuta sub numele de “Ferrolterra”, au si plaje frumoase de vazut, de plimbat, de plaja si de cea mai indrazneata. o scufundare.

Le evidentiem pe cele din Campelo (Valdovino), bancul de nisip din San Jorge (San Xurxo), cel familiar din Esmelle – La Fragata sau cel cunoscut din Doninos.