Alianta partidelor romanesti din Covasna pune pe jar UDMR

Liderii judeteni ai partidelor politice romanesti din Covasna au decis, conform presedintelui PD-L Covasna si totodata primarul orasului Intorsura Buzaului, Gheorghe Baciu, incheierea unei aliante la nivelul municipiului Sfantu Gheorghe in perspectiva alegerilor locale. Astfel, PD-L, PNL, PC, PSD si PRM ar urma sa aiba o lista comuna de candidati la Consiliul Local si vor sustine un candidat comun la Primaria Sfantu Gheorghe, in persoana democrat liberalului Valer Serban.

Potrivit lui Baciu, aceasta alianta va fi inregistrata la Biroul Electoral Judetean Covasna si, cel mai probabil, se va numi Alianta Partidelor Romanesti din judetul Covasna, mentionand insa ca nu a fost luata o decizie finala in acest sens.

In replica, deputatul Antal Arpad Andras, candidatul UDMR pentru Primaria Sfantu Gheorghe, spune ca aceasta alianta electorala este “impotriva naturii”.

“Mi-e greu sa mi-l imaginez pe Marius Obreja (presedintele PNL Covasna n.r.) stand la aceeasi masa cu Gica Agrigoroaie (presedintele PRM Covasna  n.r.) si discutand despre proiecte si programe serioase. Tot atat de greu imi este sa imaginez o colaborare intre Gheorghe Baciu (presedintele PDL Covasna -n.r.) si Horia Grama (presedintele PSD Covasna n.r.), in conditiile in care in urma cu cativa ani chiar au organizat separat chiar si Balul Unirii, de 1 Decembrie”, a declarat Antal.

In opinia candidatului UDMR alianta partidelor romanesti din Covasna nu poate fi una eficienta daca nu a fost constituita pentru ceva, ci impotriva cuiva. “Sper ca nu este vorba despre de o alianta impotriva maghiarilor, ci despre una care are un tel bine definit”, a concluzionat deputatul.

PD-L nu este singurul partid preocupat de electoratul romanesc din Transilvania. Partidul Romania Mare a reiterat, prin vocea secretarului general, senatorul Gheorghe Funar, ca alegerile pe criterii etnice in Ardeal reprezinta singura solutie pentru castigarea alegerilor locale in fata UDMR.

In afara de Covasna si Harghita, PRM ar mai putea sustine un singur candidat roman “la judetul Mures, la municipiul Targu Mures, la judetele Cluj, Bihor, Satu Mare”, a spus Funar. “Sper ca noi romanii sa reusim sa ne unim si sa punem un singur candidat din partea formatiunilor romanesti pentru functia de presedinte de consiliu judetean, in asa fel incit sa impiedicam sa se creeze un culoar din Ungaria pina la asa-zisul Tinut Secuiesc”, a conchis senatorul PRM.