10 lucruri pe care nu le stiai despre Therme

therme

Romanii se pot bucura de o biblioteca de sare si in Romania. Investitia care se ridica la peste 10 milioane de euro este disponibila, de la 1 decembrie, in cel mai mare complex de wellness, relaxare si distractie.

Odata cu lansarea acestei extinderi, suprafața totala inverzita a complexului crește cu peste 10%,  iar numarul palmierilor ajunge la 1.400. Printre aceștia se numara și raritați: doua exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice in Europa, și doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des intalnite fiind cu doua, trei sau patru trunchiuri. Therme București ajunge, astfel, sa gazduiasca cea mai mare plantație de palmieri din Europa.

Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre Therme Bucuresti:

Cel mai mare centru de relaxare, wellness și distracție din Europa

Suprafața totala a proiectului, inclusiv terenul aferent cladirii, ocupa un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme București poate gazdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

Cea mai extinsa suprafața inverzita din Romania intr-un complex de relaxare

Suprafața totala inverzita este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupa atat suprafața interioara, cat și gradinile și terasele exterioare.

Cea mai mare gradina botanica din Romania

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme București este cea mai mare gradina botanica de interior și exterior din Romania. S-au plantat 3.000 de arbuști, circa 1.400 de palmieri – specii variate din toate colțurile lumii -, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus și alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumina al gradinii exotice, spațiile vitrate sunt intinse pe toate fațadele cladirii.

Cel mai mare complex de saune din Romania

Centrul Therme București gazduiește 7 saune tematice și 4 saune umede. Fiecare sauna are o anumita tematica, un anumit design și ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie și purificare, denumit in limba germana Aufguss – realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din sauna. O experiența multisenzoriala de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, intarirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totala de 410 vizitatori simultan.

Cea mai intinsa plantație indoor de palmieri din Europa

Cei 1.400 de palmieri de la Therme București din interior formeaza cea mai mare plantație de palmieri din Europa. Arborii sunt aduși de pe patru continente și au trecut printr-un proces complex de aclimatizare și ingrijire in Olanda, timp de 700 de zile. Ingrijirea palmierilor este tehnologizata, aceștia fiind permanent monitorizați pe computer, din punct de vedere al nutrienților și umiditații.

Cel mai batran copac aclimatizat in Romania

„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa),  supranumit si copacul ințelepciunii, care are o vechime de 120 ani și a fost adus din China. Drumul pana la Therme a durat 2 saptamani. Se spune ca printul Siddharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a gasit  „iluminarea“, dupa care devenit Buddha.

Cea mai mare piscina cu valuri din Romania

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafața de 560 m2 și o adancime care variaza de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din Romania. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora, care permite confortul și garanteaza siguranța.

Cel mai mare și spectaculose sistem indoor de tobogane din Europa Centrala și de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme București deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul și Sud-Estul Europei, pentru toate varstele. Lungimea totala a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o inalțime de pana la  14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme București a primit punctajul maxim din partea publicației, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa.  Cele 17 tobogane de la Therme București sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distracție.

Cel mai mare acoperiș retractabil montat intr-o zona seismica

Acoperișul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone, cu o parte retractabila cu o suprafața de 900 metri patrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodata intr-o zona seismica. Noul spațiu conex corpului Galaxy are un acoperiș complet retractabil, in ambele direcții, cu o suprafața de 800 mp și o greutate de circa 100 tone.

Cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa

Odata cu aceasta extindere, Therme București gazduiește cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o biblioteca și un spațiu de joaca, cu pereți inalți de 6 metri. La construcția acesteia s-au folosit nu mai puțin de 40 de tone de sare de Himalaya.