Almanahe acuza: taxa de colectare a gunoiului, marita in scopuri electorale

Primarul sectorului 5, Marean “care este” l-a acuzat miercuri, 12 martie, pe Adriean Videanu, ca tariful de colectare a gunoiului menajer este ilegal majorat, iar banii sunt folositi in campania electorala a PD-L.

Potrivit declaratiei lui Vanghelie, tariful a fost marit de la 6 la 8,5RON/persoana iar diferenta ar fi fost incasata de Cezar Preda si Silviu Prigoana cu scopul finantarii campaniei electorale a democratilor.

“Scumpirea taxei platita de fiecare bucurestean, de la 6 la 8,5 lei/luna, a fost facuta de primarul general Adriean Videanu, in baza unei hotarari de Consiliu General care ii permite sa dispuna majorarea tarifului la cererea firmelor care aduna gunoiul menajer. Scumpirile in aceasta baza sunt insa ilegale, pentru ca incalca Ordonanta de guvern nr. 92/2007, privind serviciile comunale”, a afirmat Marian Vanghelie.

Vanghelie a precizat ca, dupa calculele sale, Cezar Preda, “care conduce REBU” si Silviu Prigoana, “care conduce Primaria Sectorului 3″ au incasat circa 5 milioane de euro.

El i-a rugat pe bucuresteni sa nu plateasa suma de 8,5 RON, intrucat aceasta a fost decisa contrar legii, ci sa plateasca suma de 6 RON, care a fost fixata de catre Consiliul General, in 14.07.2005.

In replica, reprezentantii Rosal si REBU considera ca majorarea tarifului lunar de colectare a gunoiului menajer a fost pe deplin justificata si se reflecta in calitatea serviciilor.

“Diferenta intre curatenia din sectorul 3, unde actioneaza Rosal, si cea din sectorul 5, unde Vanghelie face curatenie de capul lui, este precum cea dintre un Mercedes si un Trabant. In plus, am fost obligati sa cerem majorarea pentru ca taxa pe care o platim noi pentru a depozita gunoiul la groapa din afara orasului s-a marit, de asemenea, de la 5 dolari la 14 euro pe luna, iar asta in timp ce Vanghelie arunca gunoiul de pe strada tot la el in sector, pe maidane”, presedintele Rosal, Silviu Prigoana.

Ca un cetatean ce  locuieste in sectorul 5, inclin sa-i dau dreptate lui Prigoana. In afara de o spoiala de prost gust data pe blocurile din zona Rahova, Vanghelie nu s-a mai remarcat decat prin Vanghelioane si economate.

In Rahova, oamenii trec nepasatori pe strazile pline de gunoaie, trotuarele zac sub gramezi de resturi menajere, iar aleile dintre blocuri au fost transformate in ghene.

Pe strazile din Ferentari, muntii de mizerie cresc nestingheriti. Fiecare locuitor contribuie…