Patriarhul Daniel i-a cerut lui Iohannis sa nu scrie in Constitutie ca Romania e stat laic si sa fie obligatorie religia in scoli

Patriarhul Daniel

Seful Bisericii i-a spus Presedintelui Iohannis in cadrul intalnirii intre patru ochi pe care au avut-o astazi la Palatul Patriarhiei ca Biserica doreste ca la revizuirea Contitutiei sa nu fie inclus in textul legii fundamentale ca Romania este stat laic. Patriarhul i-a spus lui Iohannis ca presedintele Comisiei constitutionale, Crin Antonescu, a sustinut introducerea statului laic in lege si ca BOR s-a opus. La vremea respectiva, in 29 mai 2013, Crin Antonescu a votat in favoarea amendamentului privind introducerea statului laic in definitia statului roman, dar amendamentul a fost respins cu voturile PSD, care a sustinut toate solicitarile Bisericii.

In cadrul intalnirii de astazi, Daniel i-a inmanat lui Klaus Iohannis doua volume despre obligativitatea studierii religiei in scolile din Germania. “In toate landurile”, a precizat Patriarhul. BOR este foarte deranjata de decizia CCR care a spus ca nu elevii care nu doresc sa faca religie in scoala trebuie sa faca cereri speciale, ci cei care doresc sa studieze religia. Patriarhul a facut lobby pe la toate institutiile statului ca decizia CCR sa fie schimbata si a cerut si sprijinul lui Klaus Iohannis in acest sens.