Ce lucruri trasnite trec in CV cei care tintesc un post de manager

Desi criza a facut ca lupta pentru un loc de munca sa fie din ce in ce mai acerba, numarul aplicantilor la un job crescand de pe o zi pe alta, iar joburile fiind din ce in ce mai putine, se pare ca unii dintre candidati nu au in plan sa puna prea curand mana pe un post. Doar astfel ne putem explica existenta in CV-uri a unor informatii care desi poate par amuzante, nu le dau nicio sansa acestor candidati de a purta o discutie cu un recrutor in vederea unei eventuale angajari. O scuza cat de cat pluzibila a acestor perle poate fi dorinta unora dintre aplicanti de a fi diferiti de ceilalti, insa specialistii spun ca aceasta „carte” nu este deloc una castigatoare.

„Am facut multi ani de voluntariat pentru parintii mei. Am mers la cumparaturi, am sapat in gradina, am gatit din cand in cand, toate acestea fara sa primesc niciun ban”. Aceste actiuni dovedesc ca sunt capabil sa imi asum responsabilitati si ca nu sunt condus in viata de partea financiara”, „din punct de vedere tehnic sunt sigur ca indeplinesc cerintele dumneavostra, dar cu limba franceza sunt «bata»”, „peste cinci ani ma vad in Caraibe, la plaja, cu un cocktail delicios in mana, departe de aceasta lume oribila, „cum te-ar caracteriza fostul tau sef? Mai bine sa nu-l intrebam!”, acestea sunt doar cateva dintre perlele trecute in CV de catre candidati care tintesc pozitii de manageri, conform site-urilor de recrutare.

Batman nu poate obtine jobul dorit!

Nu mai vorbim de aplicantii care in loc de imaginea lor pun poze cu animalul lor de companie ori daca utilizeaza fotografii in care apar ei, ipostazele nu sunt tocmai cele mai profesioniste: in costum de baie, de la bungee-jumping, de pe partie, din club dansand pe masa sau de la o intrecere de bauturi, de pe terenul de fotbal ori in cazul domnisoarelor aparitii in tinute provocatoare. Cu toate acestea, cea mai frecventa greseala din prezentare ramane adresa de e-mail pe care o pune candidatul la dispozitia angajatorului precum [email protected], [email protected], [email protected] ori [email protected]