IPF Daniel s-a spovedit de pacate timp de 3 ore in fata lui Iohannis si i-a ridicat osanale la slujba de la Patriarhie

Patriarhul BOR

Klaus Iohannis a avut azi o intalnire de 3 ore cu Patriarhul BOR, Daniel, cel care a prevazut, in ziua alegerilor din 16 noiembrie, infrangerea lui Ponta, dupa ce Biserica pe care o conduce daduse directiva ca preotii sa ceara enoriasilor sa il voteze pe Ponta.

IPF a insistat timp de doua luni pe langa Iohannis sa aiba o intalnire cu el, sustin surse oficiale, seful Bisericii temandu-se ca in urma scandalului generat de faptul ca preotii au facut campanie fatisa pentru Ponta, noul Presedinte va trece la represalii.

De altfel, insistenta lui Daniel de a-l lingusi pe Iohannis a fost atat de mare incat l-a bombardat pe acesta cu mesaje de felicitare si sustinere inclusiv de Mos Nicolae, pe motiv ca numele Klaus deriva din “Nikolaus”.

Chiar si astazi in predica de la Patriarhie, Daniel al BOR a tinut sa il mentioneze pe Martin Luther ca pe un “mare teolog apusean”, avand in vedere ca Iohannis este protestant luteran. In plus, seful BOR l-a laudat pe Iohannis pentru ca “este un creştin practicant şi aceasta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna”. Toată lumea ştie că Preşedintele României este un creştin practicant şi aceasta nu de când a devenit preşedinte, ci dintotdeauna. Noi ne bucurăm că Domnia voastră arătaţi poporului importanţa rugăciunii, importanţa legăturii omului cu Dumnezeu ca Izvor de iubire curată şi ca Izvor de lumină pentru viaţa omului, ca inspiraţie pentru toată fapta cea bună. Prezenţa dumneavoastră în Catedrala Patriarhală este plină de semnificaţie mai ales pentru faptul că participaţi la o sărbătoare care anul acesta a căzut într-o zi de vineri, în timpul săptămânii, nu într-o zi de duminică”, a spus Patriarhul României.

la iesirea de la intalnirea cu Daniel, presedintele Iohannis a afisat un zambet larg de satisfactie, semn ca nici BOR nu va scapa de schimbarile care au lovit in ultima vreme institutiile statului.