Cele mai populare 14 stiluri de design interior

Modern, industrial, Boho – chic … si lista continua. O provocare semnificativa cu care se confrunta multe persoane este lipsa de intelegere, in ceea ce priveste descrierea si definirea stilului personal de design interior. Cu o multitudine de stiluri unice de design, poate fi descurajant sa descifrezi care stil se va potrivi cel mai bine pentru tine. Unii se bucura de asemenea sa combine elemente din mai multe stiluri pentru a crea o amenajare interioara care se pliaza pe nevoile si preferintele lor..

Un punct de plecare excelent pentru un proiect de design interior este sa vizezi cateva informatii despre fiecare dintre stiluri si despre cum difera unele de altele. Descoperiti varietatea de articole de mobilier si decoratiuni pe 1001case.ro

1. Stilul modern

Modern este un termen amplu de design care se refera de obicei la o casa cu linii curate si clare, o paleta simpla de culori si utilizarea materialelor care pot include metal, sticla si otel. Designul modern mizeaza pe idei de simplitate in fiecare element, inclusiv in mobilier. Un cuvant care este folosit in mod obisnuit pentru a descrie stilul modern este minimalismul. In aceeasi ordine de idei, o casa amenajata in stil modern nu creeaza senzatia de supraaglomerare si dezordine. Aspectele care definesc stilul modern sunt: minimalism, spatiu, eleganta, ordine.

2. Stilul contemporan

Modernul si contemporanul sunt doua stiluri utilizate frecvent in mod complementar. Contemporanul este diferit de cel modern, deoarece descrie designul bazat pe aici si acum.

Diferenta principala care separa stilul modern de cel contemporan este ca stilul contemporan este o interpretare stricta a designului care a inceput in secolul XX. De exemplu, stilul contemporan poate include linii curbe, in timp ce designul modern nu. 

3. Stilul minimalist

Conceptul minimalist este unul popular in Australia. In esenta stilul minimalist face parte din stilul modern. Paletele de culori sunt neutre si aerisite. Mobilierul este simplu si functional si nici un articol de mobilier sau element decorativ nu este supradimensionat. Minimalismul este definit in cele din urma de aspecte precum functionalitatea si liniile ultra-curate.

4. Stilul industrial

Stilul industrial asa cum ii spune numele, este inspirat din viata urbana. O reprezentare apropiata a stilului industrial este o mansarda nedecorata, de aceea in aceste case in stil industrial puteti regasi pereti din caramida netencuiti si elemente metalice aproape in toate piesele de mobilier si in decoratiuni.

Ganditi-va la tavane inalte, lemn vechi si corpuri de iluminat din metal. Este posibil sa existe una sau doua piese de arta sau fotografie abstracta pentru a adauga o linie de culoare unei scheme de culori altfel neutre derivate din materialele primare din lemn si metale.

5. Stilul vintage

Stilul vintage este o amintire a stilului de design al mijlocului anilor 1900. Exista o nostalgie retro prezenta in stilul vintage, precum si unele elemente ale minimalismului. Functionalitatea a fost tema principala pentru proiectarea mobilierului de la mijlocul secolului trecut. Se pune accent pe elemente naturale sau organice, cum ar fi scaunul ,,in forma de ou”, design-uri contemporane usor de utilizat confectionate cu minim de efort. Completeaza cu usurinta orice spatiu si, de asemenea, ajuta la trecerea perfecta de la interior la exterior.

6. Stilul scandinav

Designul scandanav aduce un omagiu simplitatii vietii demonstrate in tarile nordice. Designul mobilierului scandinav este perceput adesea ca pe o opera de arta, desi este simplu. Exista functionalitate in mobilier impreuna cu cateva linii interesante, multe dintre ele avand linii sculptate.

Alte caracteristici comune includ paletele de culori albe si incorporarea de elemente naturale, cum ar fi lemnul presat si materialele plastice stralucitoare si aluminiul emailat, otelul si pardoselile cu placi de parchet late. Daca exista pete de culoare, acestea provin adesea din amplasarea diverselor articole de arta, blanuri din fibre naturale sau diferite alte articole textile. Iluminatul natural, accesoriile putine si mobilierul functional, caracterizeaza design-ul scandinav.

7. Stilul traditional

Stilul traditional ofera detalii clasice, mobilier somptuos si o abundenta de accesorii. Este un stil adoptat in special de tarile europene. Casele traditionale prezinta adesea lemn inchis, finisat, palete bogate de culori si o varietate de texturi si linii curbe. Mobilierul ofera detalii si tesaturi elaborate si ornamentate, cum ar fi catifea, matase si brocart, care pot include o varietate de modele si texturi. Exista profunzime, stratificare si articole supradimensionate in cele mai multe case amenajate in stilul traditional.

8. Stil de tranzitie

Acest stil este foarte popular, deoarece imprumuta atat elemente din design-ul traditional, cat si din cel modern, pentru a crea un spatiu care nu inclina nici spre modernism, dar nici spre traditional. Stilul de tranzitie confera un sentiment de echilibru.

Stilul de tranzitie poate incorpora materiale moderne, cum ar fi otelul si sticla, si apoi le va uni cu mobilierul din lemn masiv. Stilul de tranzitie include, de asemenea, palete de culori relativ neutre, creand un spatiu confortabil, care va fi elegant, dar si care confera o senzatie de caldura si confort.

9. Stilul frantuzesc

Culorile calde si pamantii indica un stil de design specific Frantei, la fel ca si mobilierul din lemn sculptat si cu diverse ornamente. Stilul frantuzesc in design-ul interior poate include tonuri fine si calde de rosu, galben sau auriu si materiale naturale precum piatra si caramida. Designul frantuzesc poate include colectii de vase ornamentate din portelan si lenjerii de pat din confectioante din materiale grele si de dimensiuni mari.

10. Stilul Boem

Stilul Boem este un stil popular pentru designul caselor confortabile. Acesta reflecta un stil de viata lipsit de griji, cu foarte putine reguli. Casele in stil Boem pot include mobilier si corpuri de iluminat vintage, materiale textile si covoare inspirate la nivel mondial, afise de colectii si articole gasite din surse foarte variate, inclusiv din pietele de antichitati si suveniruri adunate din timpul calatoriilor.

Nu este neobisnuit sa observati perne pe podea si spatii de sezut confortabile atunci cand incorporati stilul boem. Acest stil eclectic poate incorpora un candelabru ultra-glam asociat cu un covor vechi si un scaun de la mijlocul secolului trecut. Stilul boem se potriveste persoanelor nonconformiste deoarece este un stil in care orice element decorativ se potriveste, atat timp cat are o valoare sentimentala.

11. Stilul rustic

Stilul rustic se bazeaza pe inspiratia din natura, folosind elemente brute si adesea neslefuite, inclusiv lemnul si piatra. Designul rustic poate incorpora accesorii din exterior, care pot include caracteristici precum tavane boltite impodobite cu grinzi de lemn sau podele din lemn reconditionat. Multe tipuri de amenajari incorporeaza in designul rustic piese de mobilier si accesorii mai moderne.

12. Stilul Boho – chic

Boho – chic este un stil inspirat din secolul trecut, dar in comparatie cu stilul Boem si alte stiluri, tinde sa fie mai feminin si mai delicat. Mobilierul Boho – chic este adesea finisat in stil antic. Paletele de culori Boho – chic includ alb, crem si pasteluri. Lumina naturala si rafturile suspendate pot fi ornamentate si pot completa stilul feminin. 

13. Stilul Hollywood Glam

De asemenea, denumit Hollywood Regency, Hollywood Glam este un stil de design care tinde sa fie luxos, de top si opulent. Este un stil de design dramatic, perfect pentru persoanele care au mereu grija de imaginea afisata in societate.

Acest stil de design poate incorpora unele caracteristici ale designului victorian, inclusiv mobilier cu tapiterie din catifea si antichitati. Paletele de culori sunt deosebit de indraznete, precum nuante de purpuriu, rosu si turcoaz.

14. Stilul maritim

De asemenea, stilul maritim a fost supranumit stilul Hamptons, provenind din zona plajelor americane. Printre caracteristicile obisnuite se numara palete de culori usoare si aerisite, cu nuante neutre reci, combinatii de albastru si verde. Mobilierul este adesea alb sau bej. Camera poate contine elemente din lemn, iar accesoriile sunt adesea inspirate de simboluri marine.

Modelele cu dungi albastre si albe pentru perne, ferestre mari, canapele albe si lemnul alb pictat sunt, de asemenea, accesorii comune ale stilului clasic maritim . Intentia este de a crea un mediu relaxat si confortabil, care este inspirat de plaja si ocean.

O intelegere rudimentara a elementelor fundamentale si a stilurilor de design poate fi de mare ajutor in consolidarea cerintelor tale personale. Abilitatea de a identifica diferite stiluri de design interior te va ajuta sa combini diverse elemente inspirationale, in ceea ce priveste amenajarea unei case. Nu uita ca design-ul unei case te reprezinta, pana in cele mai mici detalii ale personalitatii.