Ce sa vezi in Cluj Napoca. Cele mai frumoase locuri de vizitat

Cluj-Napoca este unul dintre principalele orase din Romania si poarta de acces catre Transilvania. Cluj-Napoca este un amestec de oras universitar plin de viata, palate baroce impresionante, gradini intinse, strazi decadente, colturi fermecatoare si o mare mostenire istorica.

Cluj-Napoca este situat in nord – vestul Romaniei , in valea Somesului Mic, in minunata regiune a Transilvaniei , unde a fost capitala antica. Cluj Napoca este al treilea cel mai populat oras din Romania, cu peste 300 de mii de locuitori, depasit doar de Bucuresti si Iasi si este cunoscut ca orasul culturii si industriei din intreaga parte de vest a tarii.

In Evul Mediu, in aceasta zona se aflau cetatea de lemn a Manasturului Cluj si cladirile construite in jurul Piatei Muzeului, care era considerata centrul orasului. Cucerirea de catre Regatul Ungariei a fost efectuata in secolul al X-lea si de atunci a crescut din nou in importanta, pana cand in 1316 i s-a acordat statutul de oras , de catre Carlos I al Ungariei. De atunci, mai multa istorie cu Habsburgii, otomanii, din nou ungurii, austriecii, unirea Transilvaniei cu Romania si astfel devin parte a acesteia in 1918, razboiul mondial cu ghetoul din Cluj si, in cele din urma, era comunista cu Ceausescu, care a continuat sa numeasca orasul Cluj drept Cluj-Napoca in referinta la vechiul sau nume istoric.

Istorie, cladiri coloniale, multe biserici, piete frumoase si multa cultura, deoarece se spune ca este cel mai important centru cultural din Romania, cu numeroase teatre, galerii de arta, biblioteci, festivaluri si, desigur, universitati cu mai multe scoli, din cea mai importanta si recunoscuta din tara si este ca are un total de 11 universitati, dintre care 6 sunt publice, deci are multi tineri care locuiesc acolo si un mediu destul de modern.

Ce sa vezi la Cluj

Exista multe de vazut in Cluj Napoca, unde o multitudine de biserici diferite de tot felul si cateva piete foarte frumoase si izbitoare se remarca datorita cladirilor lor. Strazile comerciale, raul si podurile, mai multe parcuri si gradina botanica fac din Cluj un oras foarte interesant pentru vizitarea obiectivelor turistice din Romania, desi multi oameni nu il includ in itinerariul lor romanesc sau pe traseul lor prin Transilvania.

Incepem vizita in Piata Avram Iancu unde se afla Teatrul National din Cluj-Napoca , Opera orasului, care este un monument impresionant si frumos cu numele de Lucian Blaga. Aceasta cladire este foarte fotogenica cu edcalinata si cladirea colorata din spate. In aceeasi piata avem statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul, si cladiri baroce foarte frumoase pe fiecare parte.

Dupa ce am facut toate vizitele in Piata Avram Iancu, facem stanga pentru a merge de-a lungul Bulevard Eroilor. Aceasta strada este una dintre cele mai importante din Cluj, cu cladiri foarte izbitoare de diferite stiluri pe ambele parti ale strazii, cu mai multe sculpturi si numeroase restaurante, pub-uri si magazine . Si aceasta strada face legatura intre cele mai importante 2 piete de vazut din Cluj Napoca, Piata Avram Iancu si Piata Unirii.

Piata Unirii poate fi considerat cel mai important punct al Clujului. Acest loc, este piata principala a Clujului si aici se afla Biserica Sfantul Mihail, cel mai frumos si esential monument de vizitat din Cluj. O biserica gotica construita in secolul al XIV-lea, cu un turn inalt de 80 de metri. 

Aceasta Piata Unirii este inconjurata de cladiri foarte frumoase, unele palate, multe restaurante cu terase si monumentul lui Matei Corvin, fostul rege al Imperiului Austro-Ungar din secolul al XV-lea, care s-a nascut aici, in orasul Cluj-Napoca si care are multe monumente si statui atat in ​​Romania, cat si in Budapesta.

Vom vedea si multe baruri si restaurante in piata, toate cu terase unde veti intalni cele mai frumoase femei singure Cluj. Si o bazilica, Biserica Franciscana, un templu franciscan cu multa lumina si culori albe si roz in interior. O alta biserica foarte frumoasa care trebuie vazuta in Cluj este Biserica Evanghelica din Cluj-Napoca, cu fatada sa galbena si ideala pentru a sustine concerte de cor in interior datorita organului sau mare si acusticii sale magnifice, desi am gasit-o complet acoperit la exterior din cauza renovarilor, asa ca atunci cand vor termina va fi perfect.