Care este rolul inteligentei emotionale in cuplu

Se vorbeste din ce in ce mai des in ziua de azi, despre inteligenta emotionala si importanta acesteia intr-un cuplu. Psihologii spun ca daca un cuplu sta foarte bine la acest capitol, atunci sansele ca acesta sa reziste in timp sunt mult mai mari.

Pentru a intelege mult mai bine acest aspect, hai sa aflam care este de fapt rolul inteligentei emotionale in cuplu.

Ce inseamna de fapt inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala inseamna ca o persoana stie cu exactitate ceea ce vrea de la un partener, si nu  poate fi manipulat in absolut nici un fel de catre acesta. Pur si simplu nu se lasa condus de emotii, ci gandeste rational pentru a lua cele mai bune decizii. In prezent, exista foarte multi barbati care nu stiu ce vor, nici de la viata si nici de la partenera lor. Acestia de cele mai multe ori insala, ies cu dame de companie, si petrec foarte mult timp pe site-uri de dating precum Top40.ro, unde pot face noi cuceriri.

Pentru unii, un astfel de comportament inseamna sa fii barbat, dar din punct de vedere al inteligentei emotionale acestia sunt la un nivel extrem de scazut. Sa fii inteligent emotional inseamna sa fii pregatit sa iti indrepti atentia catre femeia pe care o iubesti, sa ii acorzi din timpul tau, si in concluzie sa o faci fericita. Doar atunci poti spune ca ai atins nivelul optim de inteligenta emotionala.

In plus, cuplurile inteligente emotional stiu cum sa gestioneze conflictele, care de altfel apar destul de rar.

Cum se formeaza inteligenta emotionala in cuplu

Pentru a intelege cat mai bine persoana iubita, este necesar in primul rand sa o cunosti cat mai bine. Prin urmare, este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie cum sa cultive prietenia. Acest lucru inseamna sa stim ce vise au partenerii nostri, care le sunt aspiratiile, fricile, si ce anume ii motiveaza? Si, prin urmare, odata ce stim toate aceste lucruri, sa fim alaturi de partenerul nostru si sa il sustinem indiferent de ce anume alege sa faca in viata.

 Aprecierea reciproca este deasemenea un aspect extrem de valoros intr-un cuplu, aspect care contribuie la formarea inteligentei emotionale in cuplu. Trebuie sa intelegem cu totii ca partenerul merita respect si atentie, si ca doar oferind vom primi si noi inapoi exact aceleasi lucruri.

Rezolvarea problemelor

Nu toate problemele care ne apar in cale pot fi rezolvate. Prin urmare, este esential ca fiecare dintre noi sa reusim sa identificam care sunt aspectele pe care le putem schimba. Comunicare joaca si ea un rol foarte important, si atunci cand exista, deciziile in cuplu vor fi mult mai simplu de luat, iar cei doi partneri vor construi in acest mod o inteligenta emotionala in cuplu care ii va face mai puternici si mult mai pregatiti sa infrunte in viata absolut orice situatie.

Mai mult decat atat, indiferent de situatia dificila care intervine, partenerii nu doar ca o vor depasi cu succes, dar se vor si dezvolta totodata ca si parteneri, in pofida situatiei delicate aparute.

Unitatea unui cuplu include un sens comun

Ei bine, partenerii care sunt inteligenti emotional inteleg foarte bine ce inseamna acest lucru. Lucrurile nu sunt deloc complicate, doar ca trebuie a le acordam o mai mare atentie pentru a ne dezvolta frumos pe plan personal. In momentul in care intram intr-un cuplu, suntem practic doua persoane diferite, si pentru ca doua persoane diferite sa devina un tot, este nevoie de un sens comun. Acest sens comun ii va ajuta pe cei doi parteneri sa devina inteligenti emotional, si prin urmare sa aiba o relatie frumoasa, puternica, rezistenta, si armonioasa.