7 moduri de a-ti spori eficienta solara

Daca v-ati decis sa intrati in energie solara, probabil ca doriti sa va asigurati ca obtineti cat mai mult din sistemul dvs. de energie solara. Din fericire, exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a creste eficienta matricei dvs., de la alegerea celulelor fotovoltaice potrivite pana la instalarea panourilor pentru o expunere maxima. Dupa instalare, gestionarea si intretinerea adecvate va asigura ca panourile dvs. vor continua sa functioneze cat mai eficient posibil pentru multi ani de acum incolo.

Daca inchiriati un sistem, compania solara este responsabila pentru intretinerea acestuia

In timp ce puteti cumpara un sistem solar direct, asta ar insemna ca v-ati ocupat de intretinere si intretinere. Daca nu sunteti familiarizati cu sistemele de energie solara, probabil veti obtine mai mult din sistem daca lasati compania solara sa se ocupe de intretinere.

Leasingul poate fi, de asemenea, mai rentabil, deoarece multe companii solare vor inchiria sisteme fara bani in jos.

Daca decideti sa inchiriati sistemul, intrebati compania care sunt optiunile dvs. daca va vindeti casa. Multe contracte de inchiriere sunt pentru 5 ani sau mai mult, asa ca doriti sa fiti pregatiti.

Panourile solare monocristaline au cea mai mare eficienta

In lumea sistemelor de energie solara, calitatea celulelor dvs. fotovoltaice este cel mai mare predictor al eficientei panourilor solare. Indiferent daca cumparati sau inchiriati, nu scapati de calitate daca eficienta este importanta pentru dvs.

Panourile cu celule de calitate inferioara ar putea fi mai putin costisitoare de achizitionat, dar vor fi mai putin eficiente si vor produce mai putina energie. Aceasta inseamna ca, in termeni reali, va vor costa mai mult sa operati decat panourile cu celule de inalta calitate.

Acoperirile anti-reflexie permit celulelor sa absoarba mai multe raze

Fara acoperiri antireflex, mai mult de 30% din lumina care ajunge la panourile dvs. nu este absorbita si transformata in energie. Celulele fotovoltaice din panourile solare de inalta calitate au acoperiri anti-reflexie pentru a preveni pierderea luminii din reflexie. Aceste acoperiri asigura faptul ca panourile dvs. absorb cat mai mult posibil din razele soarelui.

Celulele cu suprafata texturata au, de asemenea, proprietati antireflexive. Cand cumparati panouri solare, intrebati ce masuri au fost luate pentru a controla reflexia.

Un instalator profesionist va asigura eficienta maxima

 In SUA si Canada, cautati instalatori certificati de Consiliul nord-american al specialistilor in energie certificata (NABCEP). Dincolo de certificare, asigurati-va ca orice instalator pe care il angajati are toate licentele si asigurarile necesare acolo unde locuiti.

Accesati fundalul oricarui instalator pentru a va asigura ca au experienta si o reputatie pozitiva in comunitatea energiei solare.

In emisfera nordica, orientati-va panourile orientate spre sud geografic

Pe de alta parte, daca locuiti in emisfera sudica, aveti panourile orientate spre nord. Aceste directii sunt diferite de directiile pe care le-ati putea gasi cu o busola, care va indreapta catre polii magnetici, nu polii geografici.

Orientarea panourilor dvs. depinde, de asemenea, de modul in care va utilizati energia solara. De exemplu, daca va alimentati casa cu energie solara, veti obtine mai multa valoare din energia colectata mai tarziu in cursul zilei. In emisfera nordica, acest lucru ar putea insemna sa va intoarceti panourile usor spre sud-vest.

Daca nu puteti avea panourile solare orientate spre sud (sau spre nord in emisfera sudica), indreptati-le spre vest, deoarece directia apune soarele. Daca acestea nu sunt o optiune, orientati-le spre est sau spre nord (sau spre sud in emisfera sudica), daca aceasta este singura dvs. optiune.

Un unghi egal cu latitudinea geografica asigura o eficienta maxima

Cu cat panourile sunt mai aproape de ecuator, cu atat ar trebui sa fie indreptate mai sus. Latitudinea dvs. geografica ofera unghiul la care panourile dvs. vor primi cea mai directa lumina solara pe parcursul anului.

De exemplu, daca locuiti in Boulder, Colorado, care se afla la 40 deg latitudine nordica, panourile dvs. ar fi cele mai eficiente daca le setati orientate spre sud geografic la un unghi de 40 deg.

Daca asezati panourile solare pe un acoperis inclinat, ati include si acel unghi. De exemplu, daca acoperisul tau avea o panta de 20 deg si ai nevoie ca panourile tale sa fie la un unghi de 40 deg, le-ai pune la un unghi de 20 deg pe acoperisul tau.

Urmarirea soarelui permite panourilor dvs. sa absoarba energia maxima

Daca aveti un sistem solar montat la sol, dispozitivele de urmarire permit panourilor dvs. sa urmeze soarele, astfel incat sa absoarba cele mai multe raze. Aceste sisteme sunt cele mai frecvente in fermele solare comerciale, dar exista trackere mai mici care permit panourilor dvs. sa se arce de la est la vest, urmand soarele de cand rasare pana cand apune.

Acesta poate fi un sistem foarte scump, dar eficienta crescuta poate merita costul initial, mai ales daca locuiti intr-o zona care nu primeste lumina directa a soarelui.