Ultima fratie a Securitatii

crin antonescu presedinte

Pentru ca ieri s-a intamplat ce s-a intamplat, si de ieri pana astazi am si aflat din ce cauza si mai ales din cauza cui s-a intamplat ce s-a intamplat, cred ca ramane valabil textul pe care l-am scris in februarie.

Astazi, in Romanica noastra scumpa, s-a inchis cercul. Pe la prinzisor, cind o stea in urcare a Opozitiei vorbea in Parlament, si cind, in patul de acasa, probabil, tovarasului sau, Luceafar al aceleiasi Opozitii, ii ieseau ochii din cap de indignare la auzul atator “va vom sprijini, domnule prim-ministru”. Un baiat tuns care ii prezenta omagii unui alt baiat tuns. Linga o masa ministeriala la care stateau alti baieti tunsi plus o blonda ministresa la Munca, nevasta tot a unui baiat tuns.

Tunsoarea este importanta. Este ca uniforma, ca stelele de pe umar care nu se vad, dar se recunosc prin numarul de milimetri de par cerut la frizer. Ce-i drept, un anumit socru nu era tuns-tuns, dar de la un grad incolo, greutatea de pe umeri se recunoaste altfel, dupa criterii mai profunde legate de numarul de aliante la guvernare negociate 2-3 ani la drum de seara in varf de deal la Cotroceni.

De ce s-a inchis cercul?

Pentru ca Securitatea n-a murit. Securitatea a nascut pui vii.  I-a tuns, le-a cumparat costume armani si ochelari cu rame Prada, i-a trimis la Oxford, Harvard si alte fabrici de diplome sclifosite, i-a bagat in Parlament, in ministere, in servicii, in institutele de sondare a opiniei, in biserici, in ong-uri, in “intelighentie”, in Piata Universitatii, in companiile de stat, in companiile private, in firmele care au contracte cu companiile de stat, si, in principiu, cam peste tot.  Probabil ca exista mari sanse sa ii gasim si la chioscul din coltul blocului. Securitatea “reformata”, spilcuita, inteligenta, poliglota, culta in cap, iubitoare de raliuri si sejururi luxoase, sau securitatea grobiana, cu burta greu strinsa in sacou cromat, cu ceafa transpirata si iubitoare de manele, securitatea rasata, cu papion si abonament la biblioteca, securitatea tinara si plina de promisiuni de mai bine pentru tarisoara. Securitatea este ca aerul pe care il respiram. Este o mentalitate, un mod de viata, un mod de a conduce o tara, de a face averi si de a intinde tentaculele puterii peste tot.

Este minciuna care ni se serveste in fiecare zi sub denumirea de “realitate” si pe care o inghitim cu pofta,  si speranta ca, anul asta, la alegerile astea, de data asta, vom trage lozul cu noroc si vom primi mai multa faina si biscuiti mai fragezi la coada pentru “ajutoare”.

Follow the money, zice o vorba desteapta care te invata cum sa afli, intotdeauna, resortul oricarei actiuni si intimplari din viata care, se vede treaba, bate filmul.

Recomandabila ar fi o vorba si mai inteleapta: RUN!

Din Romanica scapa cine poate.

Barosanul
10/02/2012 AT 12:49 AM
SUPERB! Nota 10 si e prima nota 10 pe care-o dau in viata pt un articol.

You brought back a smile on my miserable face and made my day!

Arogantu’
10/02/2012 AT 2:14 AM
Securistii-n mina – sa ne dea lumina ! 👿

andrei
10/02/2012 AT 8:31 AM
usor paranoida detectarea de securisti prin mansardele politicii. mai.putin acolo unde justitia a aratat cu degetul sau definitiv si irevocabil. grivco. unde au fost baietii la prelucrat luni dupa speechul lui ponta.

sau aveti dreptate caci sarbul de la timisoara era in sutana la emanatia lui iliescu. si la cate fundatii si onguri are voiculescu e posibil sa gasim si oxfordisti cu ceva grade.

numai ca iat ajungem la teoria aia cu originile sanatoase. de fapt noi muncim.nu gandim, nu?

ioan duscas
10/02/2012 AT 9:17 AM
GUNOAIELE SECURISTE SUNT MAI PUTERNICE DECAT ORICAND !

Ildiko Badescu
10/02/2012 AT 10:16 AM
Dpdv meu sunt 2 variante: 1) se poate duce totul de rapa si scapa cine poate, eu sunt deja intr-un grup care are protestul de solicitare si a cetateniei a unui stat din UE cu vechime in democratie; 2) trebuie sa acceptam ca democratia in Romania nu s-a pus pe picioare in 22 ani si mai este mult de lucru (americanii, de exemplu nu o au perfecta desi o exerseaza de 200 ani). Democratie inseamna pana la urma mult mai mult decat avem noi acum; inseamna in primul rand un invatamant corespunzator pentru spiritul democratic si viata in capitalism (daca sunteti un pic mai atenti veti observa ca in invatamant, mai ales cel preuniversitar predomina tot mentalitatile comuniste); pe urma inseamna NU persoane providentiale cum inca mai cred multi ci inseamna mecanisme, institutii democratice nepolitizate, instrumente, societate civila reala (care se poate organiza dispunand de fondurile corespunzatoare, pentru care exista in momentul de fata legislatie, dar incompleta si ca urmare, fondurile au fost palmate de privilegiatii politici), mecanisme de feedback, vot din constiinta proprie/necumparat, etc.Niciun politician nu e Mesia si nici Alba ca Zapada si mai poate gresi (oricat de bineintentionat ar fi, cum mi se pare ca i s-a intamplat ieri lui Ponta). Cine e la putere poate derapa de la principiile democratiei, dar daca mecanismele de feedback sunt create si functioneaza in timp util, derapajele vor fi semnalate si contracarate la timp de societatea civila, Justitie, etc. si nici nu va mai conta cine sunt persoanele in sine. Stiu destul de multe din viata politica in primul rand si din cei 9 ani de lucrat cu esantioane nationale reprezentative pentru opiniile politice si mai stiu cat de stiintific lucreaza PD(L)ul inca din ’95, culmea ei fiind abordati abia in al treilea rand dupa ce s-au dat mari si tari in strategii dupa ureche PSD si PNL. Si uite ca aceste strategii dupa ureche isi spun cuvantul inclusiv acum in 2012 (nu o spun cu rautate ci cu prietenie). E foarte greu de recuperat timpul trecut, dar nu imposibil !
Legat de Victor Ponta in momentul de fata pot gandi ca in Biblie si anume Dumnezeu vrea indreptarea “pacatosului” si nu moartea lui !

adriano
10/02/2012 AT 10:21 AM
Pertinenta opinia si bine zisa.

Pacat ca observatia “Oxford, Harvard si alte fabrici de diplome sclifosite” strica bunatate de postare. Da un damf teribil de ignoranta. N-aveti idee ce efort inseamna si ce reputatie au in spate aceste universitati. Va rog nu va extrageti reperele din mizeria romaneasca si nu le extrapolati eronat.

Ildiko Badescu
10/02/2012 AT 10:39 AM
De acord cu andrei, dar doar in partea 1: “usor paranoida detectarea de securisti prin mansardele politicii. mai.putin acolo unde justitia a aratat cu degetul sau definitiv si irevocabil. grivco. unde au fost baietii la prelucrat luni dupa speechul lui ponta.” Am ajuns rau de tot ca si tara si ca sa se termine o data cu santajul si suspiciunile ar fi nevoie de armistitiu. Din cate stiu eu singurii ramasi fara dosare sunt fostii securisti, in timp ce toti informatorii le mai au, iar daca apare un om de buna credinta/ curat ca lacrima pus de treaba politica i se fabrica imediat un dosar ! Deci mai usor cu acuzatiile si cu pus botul la intoxicari. Pana la urma bine a zis cine a zis ca dezinformarile si manipularile de ieri ale SIE si ale cui or mai fi fost s-au inradacinat foarte bine. Este o vorba cui nu-i place ce fac altii sa puna mana si sa faca. Asa ca Ciutacu, M.Badea, Oana Stancu s.a. sa intre ei in politica si sa aiba discursuri sau actiuni mai bune !!!

Radu
10/02/2012 AT 10:41 AM
Ponta. Victor Ponta.
http://blog.sporis.ro/ponta-victor-ponta

Stalin
10/02/2012 AT 1:22 PM
Unde vezi d-ta securisti aici, mai, nene? Astia-s toata ziua CIA-isti, MOSSAD-isti, ce-i cu intoxicatia asta? Adicatelea nu vrei sa intelegem cine stau in spatele lui Basescu, Mossadeanu si altii, ca sa ce? Sa ne ranjim la fantome?

Plano10
10/02/2012 AT 3:05 PM
Adrianei Dutulescu i-au intrat securistii si-n cap nu numai in casa!
Cine-i scoate inainte sa-i violeze mintea!:)

ursul polar
10/02/2012 AT 3:57 PM
Excelenta analiza si felicitari insa va rog sa nu faceti o grava confuzie care va descalifica. Este cea mare realizare in viata sa ajungi la aceste universitati de elita. Este o carte de vizita ca esti serios si ai muncit cumplit. Nu este de loc de niste chestii de tin de sclifosenie. Pacat de ignoranta declarata in acest capitol.

Arogantu’
10/02/2012 AT 4:18 PM
@andrei: Faci o confuzie usor PENIBILOIDA intre SECURISTI si uneltele folosite de ei ! 👿
Tu pe cine pui la zid – jigodia care ia toporul si taie otova ce intilneste in cale sau … toporul ?
Nu-mi raspunde – stiu, toporul e de vina.
Securistul nu taie ! 😀

Branzaru
10/02/2012 AT 5:42 PM
am senzatia ca e scris de Mircea Badea,aceleasi expresii,acelasi stil….probabil ca-si dau copy-paste intre ei acolo in trust

Jan Pantelimon
10/02/2012 AT 7:39 PM
CE TARE doresc sa pot propulsa oameni lucizi destepti si frumosi ca d-vs in varful piramidei ! Razboiul nu e pierdut !Urmeaza canibalizarea securei tradatori !

gicu
10/02/2012 AT 9:14 PM
Pina acum Victor Ponta era privit de cei apropiati usl-ului ca un sfant acum cind a avut in parlament un discurs normal logic si civilizat in comparatie cu discursul nevrotic al domnului crin antonescu e catalogat securist nu inteleg de ce intorsatura asta fata de dinsul

Plano10
10/02/2012 AT 9:51 PM
@Arog
Cum nu taie securistii?
Nu i-au taiat capul lui Mihai Viteazul?

Franco Nelu
10/02/2012 AT 11:00 PM
Racolat de SIE pe cand activa la Parchet sef la Dir. de Rel. Externe , din ordinul generalului Cornel Biris nume de cod Gruber,la fosta Brigada Speciala U(101 -102-103) , rebotezata H256 ,sub comanda generalului Iana nume de cod Prahoveanul. Aceeasi structura care s-a ocupat si de racolarea lui Ilie Sarbu si Patriarhul Daniel , la Geneva .

Jan Pantelimon
11/02/2012 AT 1:35 AM
SECURISTII au comis genocidul din 89 mijlocit de marile servicii similare, direct sau prin neimplicare. Au asistat las cum servicii straine testau tehnici si tactici tero asupra propriului popor ! De atunci Romania e victima razboiului asimetric si deznationalizata si jefuita cu participarea si largul lor concurs !

IOAN DUSCAS
11/02/2012 AT 11:28 AM
DIFERENTZA INTRE SECURISHTI VECHI SHI CEI NOI ESTE CA INTRE CEI VECHI PUTEAI GASII SHI PATRIOTZI CAPABILI DE SACRIFICII MARI PENTRU TZARA LOR PE CAND BAMBUISHTII O SCOT LA MEZAT FARA RESENTIMENTE TZELUL LOR FIIND DOMINATZIA ABSOLUTA A MASELOR PRIN MANIPULARE SHI CA OBIECTIV SECUNDAR CAPATUIREA .
DAR ORICUM AI PRIVI CHESTIUNEA SECURISHTII AU FOST , SUNT SHI VOR FI DAUNATORI PENTRU PROPRIUL POPOR .

Arogantu’
11/02/2012 AT 9:40 PM
@plano10: Bre – aia erau securistii italieni !
Sa nu-i amestecam, totusi, in ciorba basista … 👿

gigixy
12/02/2012 AT 12:56 PM
confuzie intre securisti si elite. sau identificare.

Ioan Ionuț
12/02/2012 AT 1:58 PM
Ildiko, nu exista democratie nicaieri. A fost candva in Grecia, pe vremea lui Pericle. Democratia incepe de la a fi (si) economica.
Ce mai conteaza ca-i identifici, ca-i stii. Doar uneori, cand e cazul, stiusa-si foloseasca cu abilitate recuzita cameleonica. Mai rar, se pot schimba chiar actorii. Ati vazut.
Mai e mult pana la dimineata. Si e si ceata.

serafim
13/02/2012 AT 11:01 PM
Excelent articol. Felicitari!

Valerica
15/02/2012 AT 8:48 AM
Corect, corect articolul. Dar exista vreo solutie??? Societatea romaneasca a ingenuncheat in fatza “baietilor”. Este un lucru cert iar cea mai buna dovada este ca dintre cele 180.000 pensii speciale nu s-au redus decat 30.000 restul fiind ale armatei si serviciilor, pensii care nu numai ca nu au scazut ci au crescut pe fondul declinului economic. Nu doar Boc si Basescu nu au reusit sa reduca aceste pensii deoarece toti, toate partidele au sprijinit mentinerea acestora. Chiar si majoritatea ziaristilor, ca sa nu mai vorbim de analistii anticomunisti si antisecuristi care au sarit ca arsi cand s-a pus problema reducerii acestor privilegii. Adriana Dutulescu, de ce oare nu exista un curent de opinie care sa reliefeze aceste aspecte??? De ce oamenii nu citesc Giuseppe magnarapa?? De ce voi, cei care stiti mult mai multe dedesubturi nu ridicati patura ce acopera aceste mizerii????

adgam
22/02/2012 AT 5:19 PM
numai securisti sunt la putere

FRUNZAVERDE de pelin/m-a trimis BASE la CRIN. Sau cum se folosesc baietii destepti din PDL de PNL pentru a se salva in 2012 si pentru a invinge in 2016 | realitatea mea
30/03/2012 AT 5:17 PM
[…] vom reveni cu amanunte in episoadele viitoare. deocamdata, va invit sa va reamintiti de ULTIMA FRATIE A SECURITATII […]

moș gerilă
06/03/2014 AT 12:02 AM
UNA : http://decebalnicolae.wordpress.com/2013/01/22/romania-stat-se-cur-isto-militienesc-sau/
A DOUA : LOAZELE, pardon,STUDENȚII DE LA maaaarea UNIVERSITATE =HARWARD= NU AU CULTURĂ GENERALĂ!!-Studenţii de la Universitatea Harvard din SUA,instituţie cotată drept ”CEA MAI BUNĂ DIN LUME”,au picat testul de cultură generală.Un reporter i-a întrebat pe toţi tinerii care treceau pe o alee din campusul universitar Harvard:-”Care e capitala canadei??”!! RUȘINOS,doar o singură persoană a ştiut că Ottawa este răspunsul corect,nu Quebec sau Vancouver.:
http://adev.ro/mwlxnx

Zăgan Vichente
06/03/2014 AT 5:59 PM
Articolul este conceput într-un limbaj care poate fi înţeles numai de cei de specialitate căci sunt multe subînţelesuri în concept.
Aştept următorul articol cu un conţinut similar dar mai inteligibil pentru profani.

norina
06/03/2014 AT 7:41 PM
Celor care reclama “terfelirea” universitatilor de elita le sugerez urmatoarea comparatie: o situatie pe care am simtit-o pe pielea mea: un Virus care mi-a copiat datele de cont bancar, ceea ce a dus in scurt timp la tentativa de folosirea frauduloasa a cardului de credit. Noroc ca departamentul de frauda al bancii mele a sesizat si a oprit la timp tentativa de furt. Venea din SUA. Am avut un soc major. Cum e posibil ca indivizi scoliti si munciti din greu, ca sa stapaneasca chichitele astea informatice, sa se preteze la asemenea josnicii, sa-mi fure banutii mei ca sa-si ia bilet de avion prin America. Exact asta s-a intamplat. Raspuns: inteligenta si munca sunt una, energia criminala e altceva. Unde este, acolo este, egal cata munca, ce diploma sclifosita, si egal cata inteligenta!