SRI, in campania “Scoala trebuie sa scoata tampiti”. Studentii, filati de SRI pentru ca isi descarca bibliografie de pe net

sri

Stire: “Mai multi studenti de la patru universitati de medicina din tara sunt anchetati dupa ce au vandut atlase si dictionare falsificate. Tinerii risca inchisoarea de la 3 si 5 ani. Studentii la medicina au fost perchezitionati la domiciliu de politisti dupa ce au fost depistati cu ajutorul SRI. Studentii sunt acuzati ca au vandut, fara drepturi, copii ale celui mai celebru atlas de anatomie umana si dictionare medicale, la preturi de doua ori mai mici decat valoarea lor”

Deci SRI a repurtat un nou succes in lupta impotriva terorismului. A terorismului intelectual, ca asta il enerveaza cel mai tare pe sefu’ Traian. Si acuma, a zis domnu’ Traian ca scoala scoate tampiti? A zis! Pai cine se cred studentii aia de s-au apucat ei sa incalce principiile reformei educatiei basesciene? Adica vor sa invete? Pai degeaba costa atlasul ala pe care l-au copiat de pe net 100 de euro in librarie? Costa atata ca sa nu si-l permita. Ca daca si-l permit, dupa aia ajung doctori buni si cer salarii mari. Tot de la Basescu.

Arogantu’
10/05/2011 AT 2:19 PM
Right ! 😀
Adica – pentru mamelucii din SRI si uneltele lor postacioase: Ce e drept – e drept in sus ! 😀

nbsh
10/05/2011 AT 2:40 PM
Stau si ma intreb de ce va deranjeaza pe voi ca niste hoti comercianti au fost prinsi de organe… 🙂
Ca erau studenti? Ca nu le mere afacerea capitalista? Da. Ei au o afacere de obiecte furate si vindute.
Daca le-ar fi dat doar la pret de “fabricare”+1RON ar fi fost o problema. Dar cind ei sint doar niste hoti pe care-i doare-n paispe de educatie (altfel n-ar fi incercat sa obtina profit din asta, right?) si fac profit de pe urma fraierilor care pun preturi de 100$ pe atlas, ei bine, e alta mancare de peste.
Legile drepturilor de autor sint bune la un anumit nivel sau dintr-un punct de vedere: smenarii care scot profit pe spatele altora trebuie sa se teama. Daca iti pasa de informatie si educatie imparti gratuit ce ai (sau la un pret sa acopere cheltuielile de multiplicare) 😉
Ipocrizia nu salveaza Romania, doar o transforma in spital de schizofrenici…

Arogantu’
10/05/2011 AT 4:47 PM
@nbsh
Daca pui astfel problema – pe mine chiar MA DERANJEAZA ca platesc niste ‘organe’, cum bine le-ai zis, pentru a face munca altor ORGANE care, de asemenea, sint platite tot din bani publici (sper ca nu este necesara definitia pentru ‘bani publici’ 😀 ).
Cum adica – eu platesc cooperativa ‘ochiul si timpanul’ pentru “ART. 1 Coordonarea, controlul si atributiile Serviciul Roman de Informatii este serviciul organizat de stat specializat in domeniul informatiilor privitioare la siguranta nationala a Romaniei” (cf. legii 14/1992), iar dumnealor se ocupa de gainari ?
Pai atunci POLITIA cu ce se mai ocupa ?
Ah, inteleg ! POLITIA trebuie decimata pentru ca l-a insultat pe ‘JAVRA ORDINARA’ ! 😀

Deceneu
10/05/2011 AT 6:50 PM
@nbsh – deranjeaza ca “organele” se plang sa sunt sufocate de probleme, ca nu au resurse sa combata marea coruptie, dar au resurse sa monitorizeze studentii si “gainariile” lor.
Cate bucati or fi putut vinde? Piata mi se pare destul de limitata.
Nu cumva au protejat afacerea unui “comerciant onorabil” care avea un adaos de 100%? Atunci au facut servicii unor afaceri private, probabil unui superior care vindea “almanahe”.

nbsh
10/05/2011 AT 8:55 PM
Organele au executat ordinele unor alte organe “superioare”.
Nu sint simpatizantii lor. Ii dispretuiesc pentru lasitatea cu care accepta sa faca asta. Pe mine m-a deranjat faptul ca nu ati punctat si aspectul semnalat de mine. Adica sintem toti in aceeasi oala plina de “descurcareti” care isi reproseaza unii altora ca o fac pe smecherii. Cind romanii vor renunta la furatul reciproc al caciulii si la incurajarea acestui sistem, atunci putem sa aratam cu degetul (ups, ne folosim si noi de organe) spre alte organe din sistem 😉

Arogantu’
11/05/2011 AT 11:22 AM
@nbsh: “Daca iti pasa de informatie si educatie imparti gratuit ce ai (sau la un pret sa acopere cheltuielile de multiplicare)”.
Frumos zis ! 🙂
Problema ridicata de tine (a drepturilor de autor) este vasta, dar nu de asta am tratat-o cu ignorare – ci pentru ca nu facea obiectul articolului.
Ai vrut sa deviezi discutia de la ceea ce a semnalat AD: ‘organele’ se ocupa cu munca … altora ! 😀
Nici macar nu intereseaza cine-i imbecilul care le-a ordonat asta, daca intelegi ce vreau sa zic …

nbsh
11/05/2011 AT 10:59 PM
Ok. Eu tineam sa expun punctul meu de vedere. Nu intelesesem clar ce va deranja, asa cum spuneam in primul comentariu. Acum am inteles si…n-am ce comenta. De fapt…conteaza si cine-i imbecilul, pentru ca e pus acolo de “alesi”. E pacat ca subiecte ca asta sa se opreasca aici. Se poate ajunge la discutii mai importante: cum ii putem obliga pe alesi sa ne asculte sau cum putem sa alegem pe cine merita, nu pe cine ne este bagat pe gît.
Dar probabil vreau prea multe… Iar am deviat de la subiect. Sorry…

Arogantu’
13/05/2011 AT 4:39 PM
“cum ii putem obliga pe alesi sa ne asculte”

Pe alesi ca pe alesi – nu ei reprezinta problema, ci astia care administreaza, guvernantii adica. Nu vezi cum nu se mai dau dusi de la butoiul cu … varza murata ? 😀
La astia de-acum – o singura solutie, cu doua variante:

  • streangul;
  • glontul. 😀

Andrei
13/05/2011 AT 10:23 PM
Problema in principal nu este ca au copiat materialul pentru ca aceasta practica este des intalnita si chiar incurajata de unii profesori. Problema mare este ca au incercat sa scoata bani si sa faca o mica afacere folosindu-se de drepturile intelectuale ale altor persoane.
Totusi cea mai buna solutie este ca faculatea sa ofere acces la astfel de informatii si sa fie destula exemplare in librarie.

Arogantu’
20/05/2011 AT 12:32 PM
@Andrei
Daca este sa vorbim despre utopii – atunci chiar ca n-ar fi rau sa fie bine ! 😀
De unde sa ia facultatile fonduri ca sa achizitioneze mai multe exemplare, in zodia COASEI ?
Imi amintesc de vremea cind eram in aceeasi situatie: cel mai bun manual se gasea in cite un exemplar la BCU si ‘Mihail Sadoveanu’. Evident – numai pentru sala de lectura.
Si nici la internet nu aveam acces, ca sa ne luminam de la sursa cu zicerile lui Yaohan Chu !
Cit priveste gainaria cu vinzarea – am spus-o mai sus: ma deranjeaza ca de poveste s-a ocupat SRI, in locul procurorilor si politistilor.
Bag seama ca se cam calca pe bataturi uni pe altii prin curtea SRI si trebuie sa-si gaseasca si ei ceva de facut …
Probabil s-au plictisit de taiat frunze la ciini – sau anticipeaza stirpirea ciinilor de catre PD !