Probleme de sanatate provocate de dependenta de gadgeturi

Afla mai multe despre probleme de sanatate provocate de dependenta de gadgeturi. Nu este o noutate faptul ca, folosirea acestor aparate electrice ultra-moderne are un impact negativ asupra vazului, auzului si a corpului in general.

Citeste urmatoarele argumente pentru reducerea timpului petrecut cu folosirea laptopului, a tabletelor sau a telefoanelor inteligente.

In special persoanele inalte, in loc sa ridice telefonul mobil la nivelul capului sa apleaca deasupra aparatului. Aceasta pozitie incorecta pune o presiune foarte mare pe partea superioara a coloanei vertebrale, fapt care poate duce la aparitia durerilor cervicale si de spate. Este nevoie de auto-control si de atentie pentru a corecta aceasta pozitie si pentru a renunta la acest obicei daunator.

Cosuri si iritatii ale pielii

Cat de des iti dezinfectezi suprafata telefonului care iti atinge pielea la fiecare convorbire? In anumite cazuri impuritatile care se aduna pe ecranul telefonului sau pe tastatura provoaca cosuri sau alte tipuri de iritatii.

Persoanele care folosesc aceste gadgeturi in mod excesiv, sunt sfatuite sa curete suprafetele respective cu un servetel umed cel putin de 2-3 ori pe saptamana.

Numeroase studii stiintifice au demonstrat faptul ca, persoanele care petrec mai mult de 5-6 ore in fata calculatorului tind sa manance mai mult si sa renunte la activitatile fizice. Sedentarismul este o problema foarte grava in tarile precum SUA sau Canada. Romania ocupa si ea un loc prestigios in topul statelor cu o rata de obezitate prea mare.

Atat adultii cat si copii adora sa asculte muzica la volum maxim. Potrivit, cercetarilor stiintifice aparatele care emit zgomote mai mult de 85 de decibeli au un impact negativ asupra auzului.

In cazul in care dorim sa pastram conditia sanatoasa a urechilor noastre si sa prevenim leziunile interioare este indicat sa renuntam la obiceiul de a asculta muzica cu casti si la un volum foarte mare.

Pericol pentru femeile insarcinate

Cercetatorii au descoperit efectul negativ al radiatiilor emise de gadgeturi asupra dezvoltarii functiilor cerebrale ale fatului. Lucru care pe viitor poate duce la aparitia hiperactivitatii. De aceea este indicat ca mamicile in devenire sa reduca timpul petrecut in fata laptopului.

Sindromul vederii la calculator (Computer Vision Syndrome)

Aceasta conditie neplacuta apare datorita folosirii excesive a calculatorului si a altor gadgeturi. Expunerea prelungita la radiatii precum si faptul ca, munca in fata laptopului ne solicita ochii, poate provoca dureri serioase, senzatia de uscaciune si iritatie.

Potrivit studiilor recente, in jur de 60 milioane de oameni sufera de sindromul vederii la calculator. Pentru a minimaliza daunele provocate de gadgeturi este indicat sa ne protejam vazul cu ajutorul lentilelor de contact sau al ochelarilor speciale.