Departe de multime: locuri din Romania care primesc oaspetii pentru o escapada in aceasta vacanta de iarna

Intr-un an de calatorii limitate, pandemia a adus un interes crescut pentru destinatiile locale din locuri indepartate, permitandu-le oaspetilor sa experimenteze o schimbare de cadru dupa o perioada extinsa de lucru de acasa.

Deoarece Romania a prelungit recent starea de alerta pentru inca o luna, sarbatorile de iarna vin cu restrictii in vigoare si sfatul autoritatilor de a limita calatoriile. Departe de locurile aglomerate, statiunile si pensiunile situate in zonele rurale sau montane pot face mai usor sa urmati liniile directoare de distantare sociala in timp ce va bucurati de aer liber. Am prezentat cateva dintre optiunile de mai jos.

Valea Verde – Cund, Mures

Cund, un sat mic din judetul Mures, la aproximativ 30 km de Sighisoara, se afla intr-un cadru natural perfect. Gazduieste refugiul Valea Verde, oferind cazare in case traditionale renovate, imprastiate in jurul satului. Acestea sunt concepute pentru a primi grupuri mici si au o bucatarie, semineu, gradina si terasa. De asemenea, sunt disponibile apartamente pentru cupluri sau familii cu copii. De asemenea, oaspetii pot savura preparatele moderne din bucataria rustica, cu mancaruri realizate cu ingrediente locale proaspete. Mai multe despre ofertele lor de Craciun si Anul Nou aici . Cei care doresc sa isi prelungeasca sederea in linistitul Cund pot opta si pentru a lucra de acolo, deoarece statiunea are o oferta dedicata.

Cabana Sapte – Breaza, Brasov

Peisajele minunate ale Muntilor Fagaras sunt preferatele celor care iubesc natura. In jurul orasului Fagaras, cazarea este disponibila in mai multe locuri, printre cele mai cunoscute fiind Sambata de Sus. Nu trebuie confundat cu Breaza din judetul Prahova, putin mai la sud, Breaza din Brasov are privelistile sale frumoase de laudat. La poalele Muntilor Fagaras, vizitatorii pot gasi cazare la Cabana Sapte, o cabina cu cinci dormitoare in mijlocul naturii care poate fi inchiriata doar integral. Un izvor curge in apropiere si exista multe optiuni de traseu de incercat in apropiere. Schitul Breaza, statiunea Sambata de Sus, Cetatea Fagaras si fermele de pastravi se numara printre locurile din zona.

Pensiunile contelui Kalnoky – Miclosoara, Covasna

Micul sat Miclosoara este o alta optiune pentru cei care cauta un cadru linistit. Oaspetii pot gasi cazare la pensiunile contelui Kalnoky, mai multe case care dateaza din anii 1800 si au fost restaurate pentru a-si pastra caracterul original si mobilate in conformitate cu patrimoniul secuiesc si saxon al regiunii. Un parc frumos si conacul restaurat din secolul al XVII-lea Kalnoky si parcul sau se gasesc in apropiere.

Cobor Biodiversity Farm – Cobor, Ticusu Vechi, Brasov County

Tranzactionarea vietii in oras pentru asta la o ferma timp de cateva zile poate fi o experienta binevenita, iar ferma Cobor poate fi si locul unde sa petreceti sarbatorile de iarna. Are optiuni pentru vizionarea faunei salbatice si drumetii, iar oaspetii pot, de asemenea, sa-si incerce mana la activitatile agricole sezoniere. Pe 10 decembrie, una dintre pensiunile lor cu doua camere era inca disponibila pentru inchiriere.

Zabola Estate – Zabala, Covasna

Oaspetii Zabola Estate, un domeniu impadurit extins, pot inchiria camere la Castelul Mikes sau mai multe pensiuni, datand din secolele al XVIII-lea sau al XIX-lea. Trei dintre case se afla pe mosie si una intr-una din proprietatile padurii (Dobrica Hunting Lodge). Cu imprejurimile sale naturale frumoase si o gradina peisagistica engleza intretinuta cu lacuri si iazuri, pavilioane si terase, mosia are multe optiuni pentru activitati in aer liber.

Satul Verde – Delta Dunarii

Delta Dunarii izolata si natural izolata ar putea sa nu fie de obicei pe lista locurilor pentru petrecerea sarbatorilor de iarna. Dar cei care calatoresc aici pot incerca traditionala cina de Craciun si o ceasca de vin fiert in statiunea Green Village. Au oferte atat de Craciun, cat si de Anul Nou, si una pentru cei care doresc sa lucreze de acolo pentru o perioada prelungita.

Hunnia-Huntanya – Vlahita, Harghita

Deschis oaspetilor de anul trecut, Hunnia-Huntanya din Vlahita este un complex de case de oaspeti cu o arhitectura atragatoare, inspirat din istoria triburilor nomade. Acestea sunt raspandite in jurul restaurantului in forma interesanta al complexului. Vlahita, in judetul Harghita, este cunoscuta, printre altele, pentru poiana narcisei, o zona protejata de aproximativ cinci hectare care ofera vederi splendide in fiecare primavara.

Zetevar Pension – Sub Cetate, Zetea, Harghita

Un alt loc pentru a va bucura de un sejur intr-un cadru mai privat este Pensiunea Zetevar, din judetul Harghita. Locatia ofera cazare in zece case de oaspeti individuale, care pot primi patru pana la opt persoane fiecare. Majoritatea caselor au, de asemenea, o bucatarie, oferind oaspetilor optiunea de a-si pregati mancarea, pe langa serviciul de camera sau de a lua masa la restaurant la fata locului, in conformitate cu normele actuale.

La Kuburi – Slanic-Moldova, Bacau

Acest sat de vacanta ofera oaspetilor cazare in mini-proprietati formate dintr-o casa de lemn in forma de cub, cu gradina. Casele vin in diferite dimensiuni, toate cu vedere la valea Slanicului. Acestea fac parte dintr-o retea in curs de dezvoltare de case situate in diferite parti indepartate ale tarii.