Cum se ingrijeste cuvertura de pat din catifea?

cuvertura pat

Cuvertura de pat din catifea lasa amprenta suava a luxului si a interioarelor regale. Disponibila si in magazinul online Patul Meu, aceasta piesa transforma cu usurinta patul intr-un loc elegant si plin de bun gust. Desi poate parea dificil de intretinut, nu este tocmai asa, dar trebuie sa tii totusi cont de cateva aspecte. Iata cum sa ingrijesti cuvertura din catifea, pentru a te bucura de aceasta cat mai mult timp!

Cum se curata de praf cuvertura din catifea?

Avand in vedere textura pe care o are, catifeaua are tendinta de a strange scame, praf sau par. De aceea, se recomanda aspirarea periodica sau colectarea scamelor cu ajutorul unor rulouri speciale pentru aceasta.

Cat de des sa speli cuvertura pat din catifea?

In cazul in care nu ai animalute de companie, cuvertura ar trebui sa fie spalata lunar sau atunci cand, in urma unor accidente, au aparut unele pete. Inainte de spalare, scutur-o in prealabil de praf sau scame. Respecta intotdeauna instructiunile de curatare scrise pe eticheta, pentru a evita deteriorarea materialului.  

Cum se spala cuverturile din catifea?

 • Pentru spalare vei avea nevoie de un detergent delicat pentru rufe, fara inalbitor sau solutii de spalat cu tricloretilena;
 • Apa trebuie sa fie rece sau calduta, temperatura optima fiind de 30 de grade Celsius;
 • Alege un ciclu de spalare bland;
 • Se recomanda uscarea naturala, fara centrifugare pentru a nu se sifona sau deteriora;
 • Nu le spala impreuna cu tesaturi care produc scame;
 • Trateaza petele separat inainte de a le introduce in cuva masinii de spalat.
cuvertura pat

Ce pasi se recomanda la curatarea cuverturii din catifea?

 1. Sorteaza rufele

Cuvertura de pat din catifea trebuie spalata cu articole in culori similare, pentru a preveni transferul de vopsea. In mod ideal, catifeaua ar trebui spalata singura sau cu tesaturi care nu produc scame. Nu o spala niciodata impreuna cu prosoape de bumbac sau lenjerie de pat, deoarece vor lasa mici scame pe fibrele de catifea.

 • Trateaza petele separat inainte de spalare

Daca exista pete vizibile, pretrateaza acele zone cu cateva picaturi de detergent delicat. Lasa-l sa actioneze timp de 5 pana la 10 minute inainte de spalare.

 • Incarca masina de spalat

Daca folosesti o masina de spalat cu un agitator central, aseaza asternutul uniform in jurul tamburului. O masina de spalat cu incarcare frontala, de mare capacitate este cea mai potrivita pentru o cuvertura de pat mare din catifea. Nu supraincarca niciodata masina cu rufe, altfel catifeaua va avea aspect mototolit.

 • Alege temperatura apei si ciclul de spalare

Cuvertura de pat din catifea poate fi spalata manual sau la masina, cu apa rece sau calduta si clatita in apa rece. Daca utilizezi masina de spalat, alege un ciclu bland de curatare, cu un numar de rotatii mai mic, pentru a ajuta la prevenirea deteriorarii fibrelor.

 • Recomandare

Nu folosi prea mult detergent, deoarece orice reziduu ramas in fibrele de catifea se va rigidiza si va forma mici conglomerate. Nu folosi niciodata detergenti duri si niciun fel de inalbitor.

Cum se restaureaza fibrele tasate?

Atunci cand catifeaua a fost tasata sau incretita, foloseste fierul de calcat cu abur pentru a ridica fibrele. Tine duza aburului la cel putin 5 sau 6 centimetri distanta de tesatura si mentine-o in miscare pentru a preveni deteriorarea materialului. Periaza cu mana fibrele inapoi pe pozitia lor normala.

Ingrijeste corect cuvertura pat din catifea si te vei bucura de frumusetea ei timp indelungat.