Cum gasesti servicii SEO de calitate

Daca ai nevoie sa gasesti servicii SEO de calitate si cauti in acest moment un consultant sau o agentie, acest material este pentru tine. De aici pot incepe cautarile tale!

In acest moment exista multa agentii si freelanceri ce ofera servicii SEO. Cum poti alege calitatea, asa incat sa nu iti pui site-ul si prezentarea sa in pericol? Cum poti avea incredere ca vei alege bine? Specialistii in servicii SEO Mogu.ro iti spun toate detaliile dupa care trebuie sa te uiti.

SEO este o combinatie fina intre arta si stiinta. Un specialist in servicii SEO va sti sa inteleaga intuitiv cum functioneaza motoarele de cautare dar va fi sti si analiza SEO. Pentru ca, pana la urma SEO inseamna date, inseamna a cunoaste detaliile tehnice, a gandi solutii noi si a intelege utilizatorii, cat si motoarele de cautare.

Acum, exista multe agentii de marketing online care ofera si campanii SEO, iar nevoia este in crestere. Daca si tu cauti o agentie de servicii SEO, iata cum poti gasi calitatea!

Cum alegi servicii SEO pentru cresterea afacerii tale?

1.     Defineste ce ai nevoie

Daca in acest moment cauti servicii SEO pentru site trebuie sa stii mai exact ce ai nevoie. Este o diferenta mare intre oferta de servicii SEO pentru un site ce are nevoie de cresterea traficului si un alt site ce are nevoie de cresterea conversiilor. Cauti link building, expertiza tehnica, un partener strategic pentru o dezvoltare SEO? Trebuie sa te decizi!

2.     Intreaba in stanga si in dreapta

Sansele ca un cunoscut sa stie deja o agentie de promovare online sunt crescute. Foloseste-ti conexiunile de pe LinkedIn si din retelele de socializare, pentru a crea o un networking pe care te poti baza. Pana la urma, cele mai bune colaborari ajung de la client la client.

3.     Mergi la conferinte

Conferintele de specialitate si site-urile de specialitate sunt cele mai bune surse. Aici poti gasi parteneri de incredere pentru dezvoltarea unui business online.

4.     Cere un pilot sau un trial test

Cand ai gasit deja o agentie ce ofera servicii SEO nu te teme sa ceri un test trial de pana la 3-4 luni, sau pentru un anumit proiect SEO. Astfel vei avea timp sa vezi ce ti se ofera.

5.     Fii atent la „scopurile” companiei ce iti ofera servicii SEO

Scopuri pozitive (pe care le declara agentiile de SEO si care pot releva profesionalism)

·        Avem nevoie de trafic din anumite grupe specifice.

·        Incercam sa crestem profitul si facem asta prin vanzari si SEO ajuta vanzarile

·        Incercam sa crestem download-urile si inscrierile

·        Incercam sa crestem brandul si asta se reflecta in reviews

Scopuri negative (pe care le declara agentiile ce ofera servicii SEO si care trag semnale de alarma)

·        Ne dorim cresterea traficului.

·        Ne intereseaza rankingul poate denita o vanitate, mai putin un scop de crestere a site-ului.

·        Ne dorim sa depasim un anumit competitor in anumite cuvinte-cheie sau fraze

Ce semne sa te ingrijoreze atunci cand cauti servicii SEO?

1.     Ai grija la specialistii SEO ce nu pot raspunde la intrebarile tale

Nu pretindem ca toti specialistii in digital vor sti absolut totul despre servicii SEO, insa, ai mare grija cum ti se ofera raspunsurile. Ti se ofera raspunsuri cu o atitudine increzatoare? Ti se ofera raspunsuri logic si rational? Sau persoanele din fata ta devin defensive cand li se adreseaza intrebari specifice?

2.     Ai grija la agentiile care optimizeaza si factureaza pagina cu pagina

Daca cauti servicii SEO pentru blog si pentru site, fereste-te de agentiile acelea care optimizeaza 10, 20 sau 100 de URL-uri la pachet. SEO nu mai este despre a optimiza o pagina sau doua. Este despre o abordare strategica, despre crearea unor campanii in mediul online care sa evidentieze ceea ce are de oferit un business sau un site. Nu alege agentii care fac SEO per pagina, caci vederea lor de ansamblu nu va fi niciodata una de calitate.

3.     Alege o agentie de promovare online care include SEO in pachetele lor

De fapt, SEO inseamna crestere organica, pana la urma. SEO inseamna creativitate, analiza, inovatie, dorinta de a gandi iar si iar alte solutii, alte abordari. Nu iti limita orizonturile alegand o agentie de servicii SEO care vinde serviciile doar in „pachete” fixe. Abordarea generala si strategia over-all conteaza cel mai mult.

4.     Evita tehnicile SEO care iti pun site-ul in pericol

Cumpararea de link-uri, cloaking-ul cu intentia de a manipula si pacali utilizatorii sau motoarele de cautare, contentul duplicat sau furat sunt toate tehnici ce iti pun site-ul in pericol. Asigura-te ca alegi un specialist in servicii SEO care nu iti va periclita cresterea.

5.     Intrebari pe care le poti adresa cand cauti o agentie de servicii SEO

·        Ce procese veti folosi pentru a va atinge scopurile si de ce folositi aceste procese?

·        Cum se efectueaza comunicarea si raportarea?

·        Ce resurse si efort va trebui sa canalizezi tu intern? Ce modificari sunt necesare in site?

·        Ce vom face cand strategiile nu vor functiona? Ce ati facut in astfel de situatii?