Cotidianul ar modela si Biserica

papa benedict

“Papa Benedict al XVI-lea ingheata catolicismul” – este titlul unui hilar articol din Cotidianul de vineri. Lovitura dupa lovitura:De doi ani, de cind a devenit capul Bisericii Catolice, Supremul Pontif s-a inchis in dogma si a refuzat dialogul cu cei care calca in afara canonului…

Sa fie lipsa unei minime culturi teologice/religioase, sa fie politica redactionala ? E adevarat ca Biserica catolica are o imagine de.. ceva care se muleaza dupa vremuri, de ceva progresist, neispirata politica de drum sigur catre groapa. Nu oamenii reformeaza Biserica, ci Biserica a aparut ca mediu in care sa ne reformam noi.

Biserica nu trebuie sa se adapteze la noutatile care maine se vor dovedi perimate si vor fi inlocuite de altele, nici sa se reformeze, cand noi trebuie sa fim reformati de ea, nici sa se conformeze duhului lumii, nici sa-l consulte, duhul lumii nefiind decat emanatia intunericului (…) La ce duce conformitatea cu veacul ? La golirea bisericilor si la prabusirea vocatiilor. Cu cat mai mult se straduiesc Bisericile Apusului sa inventeze noi metode pentru a-i atrage pe tineri, cu atat mai mult acestia se indeparteaza. – ii spunea parintele Chiril de la muntele Athos, francezului Jean Bies.

Ce inteleg redactorii Cotidianului din Biserica? Un fel de initiativa Salvati Vama Veche sau balanele albastre ? Ii mai reproseaza redactorul faptul ca ii pune pe homosexuali la zid !!! (si) Aici miroase a Mircea Toma, dar se semneaza Victor Popescu…Politica Bisericii Apusene a nascut cele mai hidoase secte, desi a crezut ca prin Inchizitie o sa arda ereziile pe care ea insasi le-a provocat, dupa cum sustin prelati ai Rasaritului. Oare cine a nascocit “omul e masura tuturor lucrurilor” ? Omul fara Dumnezeu e masura tututor lucrurilor. Acest om din ce in ce mai mic, dar tot mai hedonist si semetz, la care ne raportam zi de zi. Nu s-a imbogatit Biserica Apuseana cu frumusetile Renasterii ?

Nu ne-au invatat filmele occidentale cum pot sa cante maicutele rock’n’roll ?

Il vad pe Benedict al XVI-lea cum incearca sa improspateze mintile obosite de capitalism si, in acelasi timp, sa-i trezeasca pe papistasi din postmodernism. Il vad activ, dar nu la mitinguri sodomiste cum ar vrea Cotidianul, ci la Evanghelizare. Apoi, daca oamenii de la acest ziar vin cu reprosuri de acest gen Bisericii Catolice, nici nu vreau sa ma gandesc la ce putoare ar emana inspre Biserica Rasaritului. Vremurile sunt viclene si agresive. Dupa imperiul beznei comuniste, a navalit zoologia profitului, a cotidianului. Trebuie sa ne descoperim maretia intru Biserica, printre toate cele care ne trag in jos: relatii sociale, serviciu, strada, pasiunile vremurilor…

Stiu prea bine ca ar trebui mai intai sa fac ordine la mine in casa, sa-mi vad de propriile barne. Dar cu tot ce am apucat sa trezesc in mine nu pot sa tac.