Ce sa vedeti in Romania: orase, regiuni, atractii si itinerarii recomandate

Un pamant minunat, plin de istorie, cultura si dovezi ale traditiilor fascinante, Romania ofera un peisaj neatins de munti stancosi si dealuri ondulate, intrerupte de biserici de piatra accidentate si manastiri orbitoare.

Capitala Bucuresti este moderna si in continua crestere, Transilvania are o atmosfera magica gratie castelelor sale (Castelul lui Dracula si Castelul Peles) si legendelor sale, pe Marea Neagra exista plaje placute de aur, teritoriul Deltei a Dunarii este de explorat.

Orasele te vor face sa faci un adevarat salt in trecutsi vederi unice pot fi gasite de-a lungul drumului Transfagarasan, unul dintre cele mai spectaculoase trasee din lume. Daca doriti sa descoperiti o tara in care, in multe dintre colturile sale, timpul pare sa se fi oprit, iata ce sa vedeti in Romania.

A fost impartit timp de secole in 4 mari regiuni istorice, care constituie si astazi o subdiviziune esentiala si pentru turism. Cele mai cunoscute sunt cu siguranta Tara Romaneasca si Transilvania, legate de legenda lui Dracula, urmate de Moldova (un tinut in care se intalnesc culturile rusesti si romanesti) si Dobruja (unde se afla Delta Dunarii).

Principalele orase ale Romaniei

Bucuresti : capitala, este un oras antic si fascinant, unde vechiul si modernul coexista in armonie. Plin de muzee si teatre, are o viata de noapte foarte plina de viata – aflati mai multe

Brasov : cel mai pitoresc oras medieval din toata Transilvania, cu turnurile de poveste ale 

Castelului Peles. Nu ratati Biserica Neagra (biserica neagra), cea mai mare cladire religioasa gotica din tara si din sud-estul Europei – aflati mai multe

Sibiu : fondata de sasi in 1190, a fost Capitala Culturii Europene in 2007. Este situata in apropiere de celebrul Castel al lui Dracula din Bran si la cativa kilometri de Sighisoara.

Sighisoara : este Perla Transilvaniei , unul dintre cele mai bine conservate orase-cetate, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. In ultimul weekend al lunii iulie, Festivalul Medieval este sarbatorit cu muzica traditionala, dansuri si costume de epoca.

Cluj-Napoca : vechea capitala a Transilvaniei si al treilea oras ca marime din Romania, este o destinatie turistica apreciata mai ales de pasionatii de drumetii si munte.

Constanta : este un centru turistic de pe litoral, cu o viata de noapte foarte plina de viata, unde are loc in fiecare an un important festival de muzica populara.

Timisoara : plina de splendide cladiri in stil baroc, are un climat deosebit de dur in timpul iernii, dar este deosebit de fascinant in perioada Craciunului.

Suceava : aici este Biserica San Giorgio, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorita statuilor si frescelor din interior. in apropiere se afla faimoasele manastiri pictate din Bucovina.

Iasi : oras universitar, este al doilea cel mai populat oras din tara si este renumit pentru numeroasele sale evenimente stiintifice si culturale. De asemenea, intalneste cele mai frumoase femei din Iasi in calatoria ta in unul dintre cele mai fascintate orase din Romania.

Alba Iulia : considerata capitala spirituala a Romaniei, era resedinta printilor din Transilvania. Aici, in 1922, regele Ferdinand a fost incoronat.

10 lucruri de vazut: cele mai importante locuri de interes din Romania

Palatul Parlamentului : este simbolul Bucurestiului, una dintre cele mai mari cladiri din lume, formata dintr-o mie de camere, de neratat.

Castelul Peles : in Sinaia, are o structura in stil neo-renascentist tipic castelelor bavareze, iar interiorul este inspirat din stilurile florentine, franceze si maure.

Castelul Bran : cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, cunoscut in intreaga lume. Bram Stoker si-a setat aici romanul „Dracula”, de fapt cladirea este cumva legata de figura misterioasa a lui Vlad Tepes.

Delta Dunarii : raul intra in Romania curgand in Marea Neagra, creand un ecosistem fluvial langa delta sa, unde mii de specii de plante, pasari si animale coexista in armonie.

Constanta : un port important de pe Marea Neagra, este o destinatie aleasa pentru frumoasa sa promenada si plajele sale, precum si pentru viata sa de noapte plina de viata si pentru o serie de monumente interesante.

Salina Turda : in Transilvania, este o mina vizibila impartita in 4 galerii unde sunt expuse adevarate pesteri de sare si cateva masini medievale, pentru a intelege cum s-a extras sarea cu secole in urma.

Manastiri pictate : in regiunea Bucovinei se afla asa-numitele manastiri pictate, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu fresce datand din secolele XV si XVI.

Drumul Transfagarasan : construit de dictatorul Ceaucescu, acest traseu de peste 150 km traverseaza Carpatii intre privelisti uluitoare, vai, varfuri inzapezite si o multime de coturi de ac de par, distractie pura pentru cei mai aventurosi soferi, motociclisti si biciclisti.

Festivalul medieval Sighisoara : Orasul natal al lui Vlad Tepes, presupusul contes Dracula, este renumit pentru un frumos festival medieval organizat in fiecare an la sfarsitul lunii iulie.

Biserica Neagra : biserica neagra, una dintre cele mai cunoscute cladiri religioase gotice din Romania. Printre casele de culoare pastel ale orasului Brasov se afla aceasta destinatie obligatorie din Transilvania.