5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre relatiile deschise

Se pare ca aproape toata lumea vorbeste despre relatii deschise in aceste zile, cu siguranta nu este o idee doar din imaginatia ta. In fiecare zi este posibil sa auzi de la celebritati sau de la prieteni ca au o relatie deschisa. Relatiile deschise ofera oamenilor moderni, cu o gandire deschisa, o abordare a iubirii si a sexului diferita fata de relatiile monogame traditionale. Totusi aceste relatii nu sunt pentru toata lumea. Inainte sa alegi o astfel de relatie este indicat sa stii exact ce implica.

Ce inseamna acest lucru si ce trebuie sa stii despre aceste relatii, vor fi informatii prezentate in cele ce urmeaza, dar si pe site-ul matrimonialesex. Iata o privire la ceea ce trebuie sa stiti inainte de a sari in picioare mai intai.

1. Relatiile deschise nu functioneaza pentru toata lumea

In timp ce relatiile deschise sunt preferate de foarte multe persoane, este important sa realizam ca acestea nu sunt pentru fiecare persoana sau relatie. Cu siguranta nu sunt remedii pentru o relatie monogama in care sunt probleme sau pentru relatii esuate din cauza geloziei, furiei, problemelor de incredere sau fricii de abandon. Nu sunt potrivite nici pentru anumite tipuri de personalitate.

Daca fie tu, fie partenerul tau sunteti gelosi sau posesivi, o relatie deschisa, indiferent de tipul acesteia, va provoca doar probleme. Persoana care nu este cu adevarat de acord, nu se va obisnui niciodata cu aceasta idee. De fapt, se vor simti probabil obligati sa incheie relatia cu totul la un moment dat din cauza aceasta. Este ceva ce ar trebui sa incerce doar doua persoane care sunt la fel de dornice sa incerce alti parteneri de sex de pe site-uri precum matrimonialesex.

2. Relatiile deschise implica multa responsabilitate

Nu exista o relatie care sa fie usoara tot timpul, cu zero responsabilitati sau probleme. A scoate monogamia din ecuatie nu inseamna niciodata sa nu va mai faceti griji pentru probleme precum infidelitatea sau gelozia. Chiar si relatiile deschise vin cu reguli si limite care trebuie respectate.

Daca decideti sa intrati intr-o relatie deschisa, asigurati-va ca discutati in detaliu regulile fundamentale. Unde este limita pentru fiecare dintre voi, in ceea ce constituie inselaciune? Non-monogamia nu se refera la aruncarea regulilor pe fereastra, ci la redefinirea acestora.

3. Relatiile deschise presupun comunicare

Comunicarea este cheia oricarei relatii sanatoase, indiferent daca este monogama sau nu, dar este deosebit de important daca veti merge pe ruta non-monogama. Daca aveti probleme sa vorbiti despre sex, sa va exprimati nevoile sau sa prelucrati sentimente complicate de orice fel, atunci o relatie deschisa nu este chiar pentru voi.

Cuplurile din relatii deschise de succes sunt experti nu numai in comunicare si in faptul ca isi exprima propriile dorinte, nevoi si sentimente, dar si in maniera de a-si intelege partenerul. Chiar daca au adoptat o politica ,,Nu intreba, nu spune” despre sexul avut in afara relatiei existente, ei sunt intimi intre ei in mod regulat pentru a se asigura ca totul se desfasoara in conditii optime. De asemenea, aceste persoane discuta frecvent despre orice problema pe care o intampina la o relatie extraconjugala de pe site-uri de matrimonialesex.

4. Relatiile deschise si relatiile poligame nu sunt la fel

Desi oamenii au tendinta de a confunda acesti doi termeni, a fi poligam nu este acelasi lucru cu a fi intr-o relatie deschisa. Un cuplu poligam se intalneste si intretine relatii sexuale in afara relatiei lor principale, dar de obicei sunt cel putin deschisi la ideea de a forma conexiuni emotionale pe termen lung cu unii dintre acei oameni. Un cuplu deschis este aproape intotdeauna interesat doar de intalniri sexuale in afara relatiei.

Fiecare cuplu trebuie sa decida care dintre aceste doua optiuni suna potrivit pentru ele. Cu toate acestea, cele mai multe relatii deschise permit conectarea emotionala doar in cadrul relatiei existente.

5. Sentimentele sunt posibile in relatiile deschise

Daca sunteti tipul de persoana care poate face sex cu cineva fara a implica sentimente, probabil ca nu aveti o problema cu relatiile deschise. Intelegeti doar ca uneori sentimentele au un mod sa apara atunci cand va asteptati cel mai putin , mai ales daca faceti sex cu cineva de mai multe ori, spre deosebire de a va bucura pur si simplu de o aventura de o noapte ocazionala.

Este important sa aveti un plan de joc, in cazul in care intervin sentimentele in relatia bazata pe sex ocazional, fata de o persoana intalnita pe matrimonialesex. In cele mai multe cazuri, relatiile deschise sunt de acord sa puna capat oricarei conexiuni in care sentimentele incep sa se dezvolte la fiecare capat. Alte persoane impun regula aventurilor de o noapte pentru a evita dezvoltarea sentimentelor.