4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre bucataria orientala

Cand vorbim despre bucatarie orientala, este imposibil sa nu te gandesti la conceptul de alimentatie sanatoasa si la multe tipuri de legume gatite in wok, orez in prezentarile sale diferite si chiar faimosul sos de soia.

Care sunt cele 3 zone gastronomice din Asia?

  • Sud-Vest: India, Pakistan, Sri Lanka, Birmania
  • Nord-Est: China, Coreea, Japonia
  • Sud-Est: Thailanda, Laos, Cambodgia, Vietnam, Indonezia, Malaezia, Singapore, Brunei

Intrari reprezentative din aceste domenii

Curry-urile sunt foarte importante pentru bucataria din sud-est si sud-vest, dar nu atat pentru bucataria din nord-est. Curry-urile din sud-vest sunt facute in general cu iaurt, in timp ce curry-urile de sud-est si nord-est sunt facute cu lapte de nuca de cocos.

Orezul este un amidon principal in toate cele trei zone gastronomice. In plus, bucatariile din sud-vest includ o varietate de paine de mamaliga, iar in sud-est si nord-est incorporeaza orez si taitei de oua. De asemenea, in sud-vest, uleiul cel mai utilizat pentru prajire este ghee, un fel de unt clarificat. In sud-est si nord-est folosesc ulei vegetal.

Usturoiul si ce se folosesc in toate cele trei zone gastronomice, la fel ca ardeii iute, desi acestea sunt mult mai frecvente in sud-est si nord-est. Bucatariile din nord-est folosesc sosul de soia in aproape toate preparatele; cei din sud-est, sos de peste. In mod similar, in aceasta ultima regiune folosesc doua arome care nu sunt utilizate in alte gastronomii: galangal (un fel de ce) si lemongrass.

Ustensile

Wok

Iti place mancarea orientala? 4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre bucataria ta

Wok-ul este cea mai importanta ustensila de bucatarie din Asia de Sud-Est si China. Daca intentionati sa pregatiti mancaruri din aceste regiuni, ar trebui sa investiti intr-un wok bun. O tigaie din fonta poate fi de ajutor in caz de urgenta, dar fundul rotund al wok ofera o gama de temperaturi de gatit intr-o singura tigaie. Acest lucru este foarte important pentru cand trebuie sa prajiti.

Instrumente Wok

Cel mai important instrument din wok este cosul lung folosit pentru prajirea mancarii. Alte ustensile wok includ: o lingura rotunda, folosita pentru turnarea lichidelor din wok; o strecuratoare cu alama sau cos de otel pentru a indeparta mancarea din uleiul fierbinte; o strecuratoare cu un cos de bambus pentru a indeparta mancarea din apa clocotita sau din bulion si o perie de bambus de curatat.

Vapor

Vapoarele pot fi realizate din otel inoxidabil sau aluminiu, dar abururile de bambus sunt cele mai frecvente. Acestea sunt concepute pentru a fi plasate intr-un wok peste apa clocotita. De asemenea, sunt folosite ca farfurii pentru a servi mesele.

Plita cu orez

Deoarece aveti de gand sa preparati orez foarte des, merita sa investiti intr-un aragaz. Puneti orezul si apa intr-un aragaz, conectati-l si porniti-l. Pregatiti orez delicios in orice moment!

Oala de lut

Vasele de lut, vitrificate in interior, sunt utilizate pentru gatit si tocana. Sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si, la fel ca wok-urile, au una sau doua manere.

Lame

Lama orientala este un instrument extrem de versatil. Acesta indeplineste toate functiile diferitelor cutite din bucatariile occidentale. Lamele usoare sunt utilizate pentru tocat, taiat si taiat; lame mai groase sunt folosite pentru taierea oaselor. Daca nu aveti acestea, un set bun de cutite de bucatarie le poate inlocui.

Mixer electric

Cele mai multe preparate din Asia de Sud-Est necesita ca mancarea sa fie taiata fin. In acest sens, un mixer electric cu un cutit, tocator sau procesor alimentar va grabi timpul pe care il investesti in preparatele tale.

Cele mai utilizate ingrediente

Care sunt cele mai comune ingrediente din bucataria orientala ? Exista multe ingrediente care sunt utilizate la prepararea vaselor. Cu toate acestea, de aceasta data, va vom povesti putin despre cei mai multi angajati.

Sosul Tamarind

Iti place mancarea orientala? 4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre bucataria ta

Exista multe tipuri de sos tamarind. Unele retete folosesc sosuri dulce de tamarind, iar altele folosesc un sos acru Daca o reteta nu specifica tipul, mergi la dulce. Daca sosul are mult zahar, adaugati putina sare sau sos de peste. Iata cateva sfaturi pe care le puteti pune in practica daca studiati un curs de gatit oriental .

Pasta de chili

Pastele de chili din retete pot fi facute pur si simplu prin macinarea ardeilor iuti proaspete intr-un mortar sau un procesator de alimente. Culoarea pastei depinde de culoarea ardeiului iute. Folositi chili rosii pentru un curry rosu si chili verzi pentru un curry verde.

Acum cunoasteti caracteristicile bucatariei orientale , precum si cele mai importante ustensile si ingrediente folosite pentru prepararea mancarurilor delicioase. Ti-ar placea sa descoperi aceasta fascinanta lume culinara si sa devii un profesionist recunoscut in gastronomie ?