Mandri ca suntem romani. PSD a facut plangere la Politie impotriva unei jurnaliste pentru postarea pe Facebook a voturilor din Noua Zeelanda

Monalise Hihn

Monalise Hihn, jurnalist la Europa FM, s-a trezit cu plangere la Politie, facuta de PSD Hunedoara, pentru ca postat, in duminica alegerilor, pe Facebook, rezultatul alegerilor din Noua Zeelanda, pe ideea ca a influentat intentia de vot. Pentru cine nu cunoaste apucaturile PSD-istilor, poate fi surprinzator.

Pentru mine, nu. In 2003 prim-ministrul Adrian Nastase m-a dat in judecata pentru ca am scris in ziarul “National” ca PSD are o intelegere secreta cu PRM pentru alegerile parlamentare. Nastase imi cerea 1 miliard de lei daune, pentru o stire care s-a confirmat apoi, la alegeri. Nu am avut voie sa calc in curtea PSD timp de 2 ani, avand acreditarea suspendata, si la un Comitet Executiv al PSD desfasurat la Snagov s-au adunat semnaturi de la parlamentarii si ministrii PSD pe o scrisoare deschisa catre directorul ziarului, in care i se cerea acestuia sa ma concedieze.

Deci, daca vreti PSD, trebuie sa stiti ce inseamna PSD.

“Ieri am primit un telefon. Un domn de la Poliția Municipală Deva m-a sunat și mi-a spus că trebuie să mă prezint la secție, pentru că pe numele meu există o plângere înregistrată de Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Hunedoara. „Ce păcatele mele am făcut?”, am gândit cu voce tare.

„În reclamație se spune că în ziua votului ați postat pe contul dumneavoastră de Facebook rezultatele neoficiale ale alegerilor prezidențiale de la secția de vot din Noua Zeelandă, influențând astfel, în opinia celor de la PSD, votul”, a venit răspunsul polițistului.

Credeți-mă că singurul lucru pe care l-am putut face după ce am închis telefonul a fost să râd întruna preț de câteva minute. Era atât de ridicol totul. Spre deosebire de cei de la PSD, care conduc o țară și se luptă pe viață și pe moarte să îl vadă pe Victor Viorel Ponta președinte, eu chiar cunosc LEGEA și o și respect!

Este interzisă campania electorală în audio-vizual, în spațiul public, în secțiile de votare ș.a.m.d. Le recomand călduros celor de la PSD Hunedoara să citească legislația postată pe site-ul www.bec.ro. Și ce campanie electorală am făcut, când toată ziua am postat pe contul meu exit-poll-urile care îl dădeau câștigător pe Victor Viorel Ponta? Dincolo de ridicolul absolut al situației este altceva – TEAMA lor!

Mai este ceva mult mai grav – apucăturile stalinisto-ceaușisto-comuniste. Nu cred că mai există în țara aceasta un caz similar de plângere formulată împotriva cuiva. Sigur că datele le-am preluat de la alții, că nu sunt chiar prezicător în stele. A fost plin internetul duminică de ele. Apropo, domnilor de la PSD, nu există reglementări în ceea ce privește spațiul virtual. Am văzut aceasta duminică, exact pe pagina oficială a candidatului dumneavoastră, Victor Viorel Ponta, care ne îndemna în limba engleză să stăm calmi și să îl votăm. N-a făcut nimeni plângere împotriva lui.

Știți ce am învățat din această pățanie? Că vă e foarte frică și de umbra voastră. Vă e frică pentru că vă imaginați că dacă Victor Viorel Ponta nu câștigă vă veți pierde puterea, și cât vă doriți să ne controlați! Până și conturile de pe rețelele de socializare sunt un pericol pentru voi! Nu suportați ideea că există oameni care nu gândesc ca voi! „Gândim la fel, simțim la fel!”, nu-i așa?! Chiar nu cred că se poate!

La ce v-ați gândit când ați avut „măreața” idee să mergeți cu plângerea la Biroul Electoral Județean? Ați cerut în ea să se dispună înlăturarea de pe contul meu de Facebook a rezultatelor alegerilor din Noua Zeelandă. Dacă ați văzut că nu e de competența BEJ Hunedoara, ați trimis-o la Poliție. Ce sperați? Să mă faceți să-mi fie teamă? Fiți liniștiți, nu e nimic nou sub soare! Nu e prima oară când politicienii încearcă să mă hăituiască!

Ce veți face dacă Victor Viorel Ponta va câștiga în data de 16 noiembrie alegerile prezidențiale? Ne veți controla ca în „1984”, cartea lui Orwell? Poate ne veți da afară din țară, pentru că nu suportați să avem altă opinie? Veți face cereri să ni se închidă conturile de Facebook? Ne veți interzice accesul la internet? Acesta se va face doar pe bază de carnet de partid?

Știți ce ați făcut? Ați reușit să mă scoateți din amorțeală! Dacă așa credeți că ne veți controla, încercând să ne speriați, fiți liniștiți, nu veți reuși! Abia aștept ziua votului! Până atunci, întoarceți-vă la treabă! Aveți de împărțit una, alta, de convins lume etc.! Să știți că indiferent care dintre candidați va câștiga, mie nu mi-e frică! Vouă – cam da!”

https://realitateamea.ro/iohannis-am-vorbit-cu-crin-ma-sustine-si-ma-voteaza/”Mândri că suntem români”. PSD a făcut plângere la Poliție împotriva unei jurnaliste pentru o postare pe Facebook | Dan Tanasa Blog
06/11/2014 AT 5:10 PM
[…] daca vreti PSD, trebuie sa stiti ce inseamna PSD”, scrie Adriana Duțulescu pe blogul său. Posted in: Partidul Social Democrat Tags: Adrian Năstase, Adriana Duțulescu, […]