Ei bine nu, nu ma consider o mare bucatareasa, dar imi place sa gatesc si sa impartasesc cateva dintre micile mele descoperiri sau din secretele gasite prin carti de bucate.
1. Ierburile aromate si mirodeniile pot sa schimbe radical gustul unui fel de mancare obisnuit. Cartofii merg cu rozmarin si usturoi, puiul cu cimbru, lamaie si usturoi, porcul cu salvie si chimen, rosiile cu busuioc etc. Incercati mai multe variante si descoperiti singuri ce va place cel mai mult.
2. Cant bateti carnea, acoperiti-o cu o folie de plastic. Astfel, nu va veti stropi.
3. Omleta iese mai pufoasa daca adugati la ouale batute putin lapte dulce.
4. Inainte de a stoarce lamaile, tineti-le putin sub apa calda sau rostogoliti-le in palme, ca sa devina mai zemoase.
5. Pastele nu trebuie clatite dupa fierbere, amidonul va actiona ca un liant pentru sosul cu care le veti combina.
6. In loc sa folositi sos de rosii la borcan pentru paste sau pizza, incercati sa-l preparati in casa, este incomparabil mai bun. Va trebuie doar rosii, busuioc, ulei si usturoi si dureaza maximum 30 de minute.
7. Pilaful iese mai zemos daca, atunci cand este aproape gata, il luati de pe foc, mai adaugati niste ulei sau unt si il lasati cu capacul pus pentru cateva minute.
8. Incercati sa adaugati putina nucsoara rasa la piureul de cartofi.
9. Puiul la cuptor este gata cand carnea se desprinde usor de pe os.
10. Pestele se poate gati foarte simplu la cuptor, impachetat in staniol. Condimentati-l, amestecati verdeata tocata cu unt, introduceti pasta in crestaturi facute in carne si puneti cateva felii de lamaie in burta pestelui. Si pieptul de pui se poate gati in staniol, cu un pahar de vin alb si orice legume sau mirodenii credeti ca se potrivesc.
Zicala spune ca orice mancare gatita cu dragoste iese bine. Pofta buna!