Ce fac daca partenerul meu imi este infidel?

Tocmai ai descoperit ca partenerul tau este infidel si nu stie cum sa actioneze? Va oferim cheile pentru a face fata acestei situatii dificile.

„Daca partenerul meu imi este infidel, o parasesc.”  Aceasta fraza este adesea mult mai usor de spus decat de realizat. De fapt, nu este o situatie simpla (mai ales pentru persoana inselata) si este normal sa fie multe indoieli si nesigurante. Poate cea mai mare frica este de a nu sti cum sa iei decizia corecta.

Cand se descopera o infidelitate, emotiile apar la suprafata si acestea, va place sau nu, pot intuneca judecata. Prin urmare, persoana se simte pierduta si ii este greu sa vada problema dintr-un punct de vedere mai obiectiv. Gandirea cu mintea rece este foarte dificila.

Prin urmare, urmeaza sa iti oferim cateva sfaturi pe care le poti pune in practica in acest tip de situatie.

Fa-ti timp inainte de a raspunde

Nu este indicat sa luati decizii atunci cand se descopera ca o persoana a fost infidela. Trebuie sa luati distanta pentru a reflecta.

Stirile de acest calibru provoaca de obicei mult impact. Este posibil ca reactia ta sa fie imprevizibila, iar partenerul tau poate incepe sa-si ceara scuze si sa te implore sa-i oferi o a doua sansa. Nu va grabiti.

Iti poti spune partenerului tau ca aceasta situatie a fost atat de neasteptata incat nu poti sa gandesti clar chiar acum sau sa iei o decizie. ca ai nevoie de timp

Cu toate acestea,  ar fi pozitiv sa exprimati ceea ce simtiti  si sa discutati situatia cu o persoana de incredere; acest lucru nu ne va spune ce trebuie sa facem, dar ne va ajuta sa ne eliberam.

In acest fel, vei putea avea o perspectiva mai mare asupra situatiei, iti vei limpezi mintea si iti vei calma emotiile. Abia atunci vei sti ce vrei sa faci, daca sa inchei relatia sau sa dai o alta sansa.

A doua oportunitate?

„Daca partenerul meu imi este infidel, ar trebui sa-i dau o a doua sansa sau nu?” Acesta este unul dintre cele mai comune si mai dificile ganduri atunci cand vine vorba de raspuns. Conform celor spuse mai sus, important este sa nu te grabesti si sa incerci sa ramai calm pentru a gandi calm. 

In unele cazuri, a doua sansa este acoperita cu intentii duble: sa faci acelasi lucru sau sa dai vina constant pe greseala. Daca vrei sa-i oferi partenerului o alta sansa, este foarte recomandat sa mergi la terapie. 

Chiar daca crezi ca poti ierta si nu tine ranchiuna, uneori nu este atat de usor si chiar cazi in auto-amagire. Prin urmare, mersul la terapie poate ajuta la restabilirea increderii in relatie si pentru a merge mai departe cu o conexiune mai puternica si reinnoita. Fara acesti factori, a doua sansa este foarte probabil sa esueze.

Verifica-ti valorile

Din cand in cand, ar trebui sa revizuim scala lor de valori. Poate ca mentalitatea ta fata de infidelitate s-a schimbat si ar trebui sa te intrebi daca, poate pentru tine, nu este atat de important.

Cu toate acestea, daca este inca inacceptabil la nivel personal, ramanerea in relatie va fi impotriva principiilor tale. In aceste cazuri, poate fi mai bine sa va despartiti complet.

Luarea acestei decizii va strica, este adevarat. Cu toate acestea, a nu-ti asculta convingerile si a accepta ceva care este impotriva valorilor tale iti va provoca multa durere si o relatie plina de nesigurante.

Revizuirea scalei de valori poate ajuta atunci cand aveti de-a face cu infidelitatea.

Nu aduceti scuze pentru copii

Ceva care este intotdeauna folosit ca justificare pentru a evita un divort sunt copiii. Expresii precum: „ daca nu ar fi copiii mei l-as lasa”; „Copiii mei au nevoie de o familie unita…”.

Toate acestea sunt un mod de a-ti masca frica. Retineti ca  copiii dvs. vor prefera intotdeauna ca parintii lor sa fie fericiti, chiar si separat, decat nefericiti impreuna. Nu folositi copiii ca scuza pentru a nu vedea ce se intampla.

Iubeste-te mai mult decat oricine

Daca inca te gandesti la „ daca partenerul meu imi este infidel…” Acorda-ti putin timp pentru a reflecta la ceea ce s-a intamplat, a recastiga perspectiva si a evita deciziile impulsive. De asemenea, nu uitati sa va revizuiti scala de valori pentru a decide ce este mai bine pentru dvs.

Pe de alta parte, daca ati fost la terapie, este important sa nu abandonati sedintele cu prima ocazie. Desi sunt momente care nu sunt foarte placute si te supara putin, ele sunt si necesare pentru a-ti rezolva toate preocuparile si a merge mai departe.

Daca chiar si asa, vezi imposibil ca situatia sa fie rezolvata, aminteste-ti ca ar trebui sa te gandesti mereu la fericirea ta. Nu ramane intr-o relatie care te raneste doar din obisnuinta sau din nesiguranta.